Nu se numește așa rețeta, dar cum nu avea un nume specific, m-am gândit eu la ceva. Am găsit rețeta la idei de mic dejun și este de fapt ou la cuptor amestecat cu brânză, măsline, roșii uscate, totul învelit în felii de bacon. Sună bine, nu? 🙂 Așa am zis și eu iar pasul următor a fost să-mi prepar o porție. Vă invit să faceți și voi la fel iar mai jos găsiți rețeta. Spor la gătit!
Ingrediente
- 1 ou
- 2 felii de bacon
- 3 măsline
- 2 roșii uscate sau 1 roșie cherry tăiată felii
- câteva cubulețe de brânză (de care doriți sau poate vă place mai mult cașcavalul)
- 1 lingură și un pic făină
- sare
- piper
- unt pentru uns vasul ramekin
Timp de preparare: 25 de minute
Începem cu vasul ramekin pe care îl ungem cu unt pe margini și bază.
Apoi înfășurăm cele două felii de bacon pe margine.
Într-un castron batem oul cu sare și piper.
Adăugăm cubulețele de brânză și făină și amestecăm.
La final presărăm cele 3 măsline tăiate feliuțe și roșiile.
Băgăm vasul în cuptorul preîncălzit și ținem timp 15-20 de minute. Scoatem vasul și îl lăsăm să se răcească puțin.
Servim cu salată rucola cu dressing de ulei de măsline și oțet balsamic și crackers cu unt.
Bon appétit!
P.S. Puteți face ce combinații vreți la această rețetă. Voi ce altceva ați adăuga în compoziția de ou?
Imi place ca ai facut exact o portie pentru o persoana 😀
😀 Eram singura asa ca am gatit doar pentru mine. Mai ales ca acest preparat se mananca pe loc, atunci cand este proaspat si cald.