Acum că a venit primăvara (în teorie, cel puțin) și putem pregăti multe salate trebuie să avem la îndemână câteva sosuri sau dressing-uri pe care să le folosim. Azi vă prezint unul dintre cele două sosuri alese de mine din “colecția” lui Jamie Oliver care să fie baza sau punctul de plecare spre altele și mai savuroase și incitante: sos franțuzesc, urmat îndeaproape de sosul cu lămâie. Ambele sunt foarte ușor de preparat și vă recomand să aveți gata un castron de salată ca să le puteți testa pe loc. Dacă nu, atunci le puteți prepara din timp și folosi când faceți o salată. Țineți însă minte să nu puneți prea mult, este suficient puțin și amestecați bine, iar întotdeauna să-l adăugați la final.
Ingrediente
Timp de preparare: 2 minute
Curățăm și tocăm mărunt 1/4 cățel de usturoi.
Punem într-un borcan.
Adăugăm o linguriță de muștar Dijon.
Turnăm 2 linguri de oțet de vin roșu sau vin alb și 6 linguri de ulei de măsline extravirgin. Presărăm sare de mare și piper proaspăt măcinat.
Punem capacul și agităm bine.
Bon appétit!
P.S. Urmează sosul cu lămâie. Fanii lămâilor, printre care mă număr și eu, o să fie încântați.
Vouă ce sosuri vă plac la salată? Aveți o combinație proprie? 🙂