Ma uitam intr-o zi pe Youtube la tot felul de clipuri care spuneau si aratau cum sa faci o omleta perfecta si pufoasa, cum sa prepari oua amestecate si alte bunatati din oua pentru mic dejun. Pe Jamie Oliver l-am tot urmarit pana acum si m-am gandit sa ma uit si la altii, precum Gordon Ramsay sa vad cum gateste. Am ales unul din videoclipurile lui intitulat “Perfect Scrambled Eggs Breakfast” care bineinteles mi s-a parut perfect pentru ceea ce cautam.
Desi am incercat sa respect reteta intocmai, anumite elemente a trebuit sa le schimb; nu am folosit creme fraiche (adica smantana) si nici chives (un fel de ceapa verde, arata ca partea verde de la ceapa, dar nu este). Se pot folosi si alte ingrediente pentru ouale amestecate, asa cum spune si Gordon Ramsay, iar eu am vrut sa personalizez reteta un pic.
Haideti sa vedem cum se prepara o portie de oua amestecate perfecte!
Ingrediente
- 3 oua (am mai cumparat oua eco pana acum si am facut poze la cutie ca sa vedeti si voi, se gasesc in Cora si cred ca si in alte parti, costa 11 ron)
- 2 ciuperci (curatate anterior si fara piciorus)
- ceapa verde taiata marunt
- parmezan (asta am ales eu, se poate pune orice fel de branza)
- o bucatica de unt
- rosii cherry
- paine ciabatta cu masline sau paine normala, dar prajita un pic
Timp de preparare: aproximativ 20 de minute
Mai intai punem la prajit ciupercile curatate si rosiile cherry intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Presaram sare si piper si le tinem la foc mic.
Intr-o tigaie adanca si mica preparam ouale. Spargem cele 3 oua si adaugam untul. Gordon Ramsay ne invata ca nu se pun niciodata sarea si piperul de la inceput pentru ca ouale se inmoaie si devin apoase. Totodata nu se amesteca oule inainte de a fi puse in tigaie, ci direct in tigaie. SECRETUL consta in faptul ca tigaia se tine pe foc si apoi se ia de pe foc pentru cateva secunde, iar se pune pe foc iar se ia de pe foc; in tot acest timp ouale se amesteca in continuu.
Asa am facut si eu. Am tinut ouale pe foc mare, am amestecat intr-una cu o spatula (va puteti cumpara, sunt exceptionale si de foarte mare ajutor in bucatarie) apoi le-am luat de pe foc, tinandu-le putin pe un suport de lemn. In 2 minute sunt gata. La final adaugam sarea, piperul, parmezanul si ceapa sau orice alte ingrediente alegeti voi. Puteti folosi de exemplu somon afumat.
Painea ciabatta se poate pune la prajit sau nu, depinde si cat de tare e. Eu am pus-o putin la prajit. Nu trebuie sa fie foarte moale si proaspata.
Acum decoram farfuria. Aranjam painea si turnam ulei de masline peste ea, punem rosiile si ciupercile langa si la final turnam ouale peste paine. Au un gust foarte bun, se imbina grozav cu rosiile si ciupercile iar maslinele din ciabatta adauga un plus de savoare la toata reteta.
Bon appétit!
Am pus aici clipul lui Gordon Ramsay. Poate va ajuta si va inspira.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=dU_B3QNu_Ks&w=480&h=360]
da ,este a reteta interesanta si in acelasi timp,cred ca e si gustoasa…o sa incerc si eu.Pofta buna!
Mersi frumos Florentin. 🙂 Spor la gatit si Bon appetit!