P

Paste de casă cu piper negru şi sos pesto de pătrunjel

DSC_0336

Am început acum câteva săptămâni un maraton cu idei de paste, care mai de care mai gustoase ca să aveţi de unde alege atunci când vă e poftă. Pentru că mă satur uneori de pastele din comerţ şi îmi place să frământ aluat cu mânuţele mele, fac pastele în casă. Reţeta este foarte simplă şi uşoară şi seamănă cu tăieţeii noştri. Puteţi să daţi pastelor ce formă vreţi. Eu am optat pentru un fel de fettucini. De data asta însă am adăugat piper negru proaspăt măcinat pentru un gust diferit. Sosul pesto de pătrunjel este făcut tot în casă şi reţeta o găsiţi aici.

DSC_0335-1

Ingrediente

200 gr. făină
2 ouă
un vârf de sare
piper negru proaspăt măcinat
sos pesto de pătrunjel
fâşii de parmezan

Timp de preparare: 15 minute

Într-un castron cernem făină, presărăm sare şi piper negru proaspăt măcinat. Amestecăm. Facem loc în mijloc pentru ouă. Le spargem şi amestecăm aluatul cu mâinile. Dacă este uscat, putem adăuga puţină apă călduţă. Strângem aluatul într-o bilă.

Presărăm făină pe masă şi pe făcăleţ. Întindem aluatul în formă de dreptunghi şi îl rulăm ca pe o ruladă presărând de fiecare dată puţină făină. Astfel aluatul nu se va lipi atunci când îl tăiem. Cu un cuţit bine ascuţit tăiem fâşii, cât de late vrem, şi apoi separăm pastele. Le putem lăsa pe masă la zvântat puţin sau le întindem pe un umeraş. Eu aşa am făcut.

DSC_0101-2

DSC_0127-2

Le fierbem 2-3 minute în apă cu sare. Amestecăm cu câteva linguri de sos pesto de pătrunjel şi presărăm fâşii de parmezan.

DSC_0379-3

DSC_0546-3

DSC_0429-1

Bon appétit!

Spread the love
    1. Anason cu Lapte says:

      Da, normal că se poate face şi în casă. 🙂 Putem face multe în casă, dar nu ne dăm seama. Sigur că îl putem şi cumpăra, dar îţi spun sincer că am încercat cred că toate sosurile pesto de la borcan din comerţ şi nu mi-au plăcut deloc.

  1. Pff – pastele astea de casa – foarte complicata treaba ! :)) pentru mine !

    Scumpo eu te-am descoperit de curand , insa imi place de mor blogg-ul ! :X:x eu am blog de beauty ! Ma murdaresc mai putin pe manute :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.