E a doua reţetă de pesto pe care o prepar. Am început cu cel clasic, cu busuioc, dar pentru că este un sos foarte versatil se poate prepara şi din alte verdeţuri, precum pătrunjel. Partea bună este că pătrunjelul este mult mai la îndemână decât busuiocul şi mai puţin costisitor. Sosul nu va avea acelaşi gust, dar este foarte bun. Făcut în casă oricum bate la funduleţ orice pesto cumpărat din magazin şi credeţi-mă că le-am testat cam pe toate, inclusiv pe cel al lui Jamie Oliver şi nu mi-a plăcut deloc. Vă recomand să încercaţi să preparaţi mai întâi acasă. După ce îl veţi gusta nu ştiu dacă o să vă mai placă cel cumpărat.
Cu un borcan pentru început puteţi să preparaţi paste, diverse fripturi, ouă umplute sau chiar sandvişuri. Eu sunt mare fan. Mi se pare că este bun la orice. Şi chiar este.
Fiţi pe fază pentru că urmează o reţetă de paste de casă pe care le-am savurat cu acest sos. Un deliciu!
Ingrediente
2 legături mai mari de pătrunjel
50 gr. seminţe de pin (puteţi folosi şi nuci sau migdale)
3 căţei de usturoi
50 ml. ulei de măsline + extra
puţin parmezan ras
sare de mare
Timp de preparare: 10 minute
Începem cu pătrunjelul pe care îl spălăm, scurgem de apă şi uscăm cât putem de mult. Apoi îl tocăm puţin. Îl folosim pe tot, inclusiv codiţele. Seminţele de pin le rumenim puţin în tigaie. Miros divin şi devin uleioase. Usturoiul îl curăţăm, spălăm şi tăiem bucăţi sau îl putem lăsa chiar întreg. Facem sosul la blender şi nu e necesar să avem bucăţi mici. Pentru preparare mai întâi adăugăm sarea de mare cu seminţele de pin şi usturoiul, apoi pătrunjelul şi uleiul treptat până iese ceva de consistenţa unei creme. Mai puteţi adăuga ulei de măsline dacă nu e suficient. La final punem puţin parmezan, după gust, şi turnăm sosul într-un borcan. Acoperim cu un strat de ulei de măsline. Dacă folosim sosul, trebuie să avem grijă să-l ţinem tot timpul acoperit cu ulei de măsline pentru că altfel se strică.
Bon appétit!
Un P.S. util:
Reţete cu pesto
1. Somon la cuptor cu fasole verde şi pesto
2. Plăcinţele la cuptor cu pesto, telemea de capră şi mac
Foarte faină rețeta și foarte frumoase pozele.
Mulţumesc! 🙂
Pingback:Paste de casă cu piper negru şi sos pesto de pătrunjel | Anason cu lapte
Pff – de unde sa achizitionez acele seminte de pin ! Sincera sa fiu e prima oada cand aud de acestea ! Rusine sa imi fie 🙂
Le poţi cumpăra de la supermarket sau hipermarket. La magazinele mici, de colţ nu vei avea şanse.
Da , oare ce gust are ! Nu imi pot imagina , patranjel cu ulei si putin usturoi !! Hmm !!
E bun, e suuuuper bun!!