Pentru că mâine este Ziua Îndrăgostiţilor m-am hotărât să prepar ceva dulce. După o cină romantică nu poate lipsi un desert şi ce poate fi mai bun decât ciocolata? Nu e făcută în casă în totalitate, am ales câteva scurtături, dar rezultatul este la fel de bun. Desigur, în compoziţie puteţi adăuga ce vreţi voi. Eu am optat pentru un amestec de fistic, merişoare şi coajă de portocală. Merg foarte bine împreună. Sunt o combinaţie de care o să vă îndrăgostiţi. Dacă nu voi, atunci măcar partenerul/a. În orice caz, încercaţi această reţetă şi împărţiţi-o cu cineva drag. O să vă placă mai mult. Ciocolata este dragoste.
Ingrediente
200 gr. ciocolată de menaj albă
100 gr. ciocolată de menaj neagră
50 gr. fistic crud
50 gr. merişoare uscate
coajă rasă de la o portocală medie
Timp de preparare: 25 minute + câteva ore timp de răcire
Spălăm portocala şi radem foarte fin coaja. Fisticul îl tocăm, dar nu foarte mărunt. Tocăm şi merişoarele.
Punem o oală mică cu trei degete de apă la fiert. Între timp tocăm ciocolata, cea albă şi cea neagră, separat. Punem bucăţelele de ciocolată albă într-un castron termorezistent. Când apa a fiert, dăm focul mai încet şi aşezăm castronul peste oală. Topim ciocolata încet la bain marie. Amestecăm din când în când cu o lingură de lemn. Atunci când s-a topit luăm castronul de pe foc şi adăugăm bucăţile de fistic, merişoare şi coaja de portocală. Amestecăm şi turnăm conţinutul într-o formă. Eu am folosit o formă de chec tapetă anterior cu hârtie de copt. Am lăsat mai multă hârtie să atârne în afara formei ca să pot scoate desertul uşor atunci când este gata.
Topim în acelaşi mod şi ciocolata neagră. O turnăm peste primul strat atunci când s-a mai întărit ca să nu pătrundă prin el. Ţinem un pic afară ca să se tempereze, apoi acoperim şi introducem în frigider pentru câteva ore. Scoatem ciocolata din formă, o tăiem pătrăţele şi servim cu lapte sau ceai. Enjoy!
Bon appétit!
arată delicioasă, azi o fac şi eu pentru soţioru şi pentru cei dragi
Cât mă bucur Lana! Spor şi poftă bună! 🙂
Foarte bine arata! Imi plac mult merisoarele 😀
Ce mă bucur Crina! Şi mie îmi plac pentru că sunt acrişoare. 🙂 :*
ce să-ţi zic, nu mi-a părut complicat deloc să o fac, rezultatul final e super, am adus şi la colege azi, au zis că are un gust deosebit, mai ales cu aceste merişoare, dar aştept aprecirea din partea soţului pentru că nu venise de la serviciu şi i-am împachetat-o frumos, şi am pus-o la frigider
Super. Mă bucur că ţi-a plăcut şi a fost apreciata. 🙂
Merci pentru reţetă
Cu plăcere!