Ingrediente
(pentru 2 porţii)
200 gr. paste fusilli
2 felii de pâine uscată fără coajă
1-2 căţei de usturoi
cimbru uscat
fulgi de ardei iute
4 bucăţi de anşoa în ulei + extra pentru decor
1 jumătate de lămâie
sare de mare
Timp de preparare: 15 minute
Punem o cratiţă cu apă şi sare la fiert. Pregătim ingredientele pentru paste. Pâinea o mărunţim, adică o dăm pe răzătoare sau rupem în firimituri mici sau o acoperim cu un prosop curat de bucătărie şi o batem cu un făcăleţ. Curăţăm usturoiul şi îl tocăm mărunt. Când apa începe să fiarbă adăugăm pastele şi le fierbem cât scrie pe pachet. Punem o tigaie la încins şi turnăm puţin ulei din borcanul cu anşoa. Atunci când s-a încins, adăugăm pesmetul, apoi usturoiul, fulgii de ardei, cimbrul uscat şi bucăţile de anşoa. Amestecăm până se rumeneşte pesmetul. Scurgem pastele şi le turnăm în tigaie. Stoarcem zeamă de lămâie.
Bon appétit!