P

Poveşti din Canterbury, oraşul catedral din Grădina Angliei

priveliste oras Canterbury

Canterbury este un oraş istoric englezesc care face parte din patrimoniul cultural mondial UNESCO. Se află în comitatul Kent, Anglia, care este supranumit grădina Angliei datorită abundenţei de livezi şi grădini.Catedrala Canterbury se află în oraş şi este unul din motivele pentru care acest loc atrage foarte mulţi turişti în fiecare an şi motivul pentru care în Evul Mediu a fost loc faimos de pelerinaj.

Am vizitat acum câteva luni Canterbury şi mi-a plăcut foarte mult. Am prins vreme bună, am văzut nişte oi, m-am bucurat de un peisaj rural de vis şi am mâncat mult porc cu cartofi prăjiţi. O vacanţă de trei zile foarte relaxantă şi care m-a scos din rutină. Mai jos am punctat câteva lucruri importante despre oraş, istorie, cazare şi cum să vă petreceţi timpul cât mai frumos dacă vizitaţi oraşul.

rau Canterbury2

Cazare. Iffin Farmhouse – un loc verde sub soare

iffin farmhouse

iffin farmhouse

oaie canterbury

Ne-am cazat (eu şi cu ză boyfriend) la o fermă aflată la 10 minute cu maşina de oraş, Iffin Farmhouse. O casă minunată cu un cottage separat, unde am stat doar o noapte, dar aş fi putut sta luni de zile. Ferma e de mărime medie, aşa cum am aflat de la proprietari, adică au ceva teren, câteva animale şi vând câte puţin din ce produc: produse lactate şi ouă. Spre fermă am luat un taxi din oraş, dar la întoarcere am ales să mergem pe jos ca să admirăm peisajul rural şi în floare. Am mers printre livezi de meri, pe câmp, pe alei înguste şi înverzite şi printre flori având tot timpul Catedrala Canterbury la vedere. Un drum cu aventuri.

Catedrala din Canterbury

canterbury catedrala

catedrala Canterbury

catedrala Canterbury

Catedrala a fost fondată în 597 şi în 1988 a fost înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Arhiepiscopul de Canterbury îşi are reşedinţa acolo. Catedrala este o biserică anglicană şi una dintre cele mai faimoase din Marea Britanie. Este biserica mamă a întregii comunităţi anglicane din lume. Unul dintre cele mai importante momente din istoria catedralei este asasinarea cancelarului şi arhiepiscopului Thomas Becket în 1170. De atunci a atras foarte multe pelerini pe aceste meleaguri.

Canterbury Tales, povestea şi atracţia turistică

Opera Canterbury Tales este o colecţie de 24 de poveşti scrise de autorul Geoffrey Chaucer, unul dintre cei mai importanţi poeţi englezi. Poveştile conţin relatările unui grup de pelerini care călătorea din Londra spre Canterbury ca să vadă relicvele Sfântului Thomas Becket asasinat în catedrală. În timpul călătoriei, aceştia au hotărât să facă un concurs de poveşti şi cea mai bună poveste câştiga o masă gratuită la Hanul Tabard Inn la întoarcerea în Londra.

Puteţi vizita atracţia turistică Canterbury Tales din oraş, un spaţiu care pune în scenă acest pelerinaj şi implică vizitatorii în timpul povestirii.

Buttermarket

Buttermarket Canterbury

Canterbury-colaj

Curtea Buttermarket este veche de 800 de ani. Se află în centrul oraşului, vis-a-vis de Catedrala din Canterbury. Acest spaţiu public a fost ridicat pe ruine romane şi tunele secrete folosite de călugări. Astăzi este o atracţie turistică pentru cei care vin în oraş fiind înconjurat de puburi şi magazine drăguţe. Un loc bun ca să serviţi un pint la pubul The Old Buttermarket.

The Beaney House of Art and Knowledge

biblioteca Canterbury

Clădirea conţine o galerie de artă, o blibliotecă, un centru de informaţii pentru turişti şi o cafenea. Este un loc unde puteţi poposi pentru o clipă şi admira lucrările artiştilor locali, dar nu numai, savura o cafea şi o prăjitură sau aduna mai multe informaţii despre oraş. La centrul de informaţii pentru turişi sunt multe broşuri şi pliante despre ce puteţi face în oraş, dar şi prin împrejurimi.

Teatrul Marlowe

teatrul marlowe canterbury

Teatrul poartă numele regizorului Christopher Marlowe, care s-a născut în Canterbury şi a studiat aici. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără Faust. William Shakespeare s-a inspirat mult din munca sa. Clădirea a fost renovată extensiv în 2005 şi astăzi teatrul este unul dintre cele mai cunoscute şi bune din ţară.

La teatru se joacă piese, producţii muzicale West End, balet, dans contemporan, opere şi concerte, printre altele. Un loc unde puteţi descoperi o mică parte din cultura englezească.

Punting

punting Canterbury

punting Canterbury rau Canterbury

Ca în orice oraş englezesc vizitat până acum, străbătut de un râu, şi în Canterbury se poate închiria un punt, bărcuţa cu formă caracteristică, pentru o plimbare romantică prin oraş, printre secole de cultură şi istorie britanică.

Privelişte

priveliste Canterbury

Chiar la intrarea in oraş, se află nişte grădini deschide publicului, unde găsiţi un mic deal. De acolo se poate vedea Catedrala şi ştiţi încotro să mergeţi mai departe. În acest spaţiu sunt şi case unde se locuieşte, lucky bastards!, deci curăţenia şi liniştea sunt foarte importante.

Mâncare

pork and co canterbury

pork and co canterbury 2

burger Canterbury

Nu aveţi aşteptări prea mari. Sunt câteva restaurante mai elegante şi care promit, dar le-am ocolit pe motiv de buget la momentul respectiv. În centru sunt mici localuri, baruri cu sendvişuri şi prăjituri, chiar şi un bistro franţuzesc, dar nimic care să-mi facă cu ochiul. Am încercat un burger joint, Pork and co., cu porc de la ferme locale. 2 zile cât am stat în Canterbury acolo am mâncat porc cu şorici crocant şi cartofi prăjiţi, ca o lady. Doar asta vă pot recomanda.

Farmer’s Market, The Goods Shed

the goods shed canterbury the goods shed canterbury2

Foarte aproape de gară, la plecare, am descoperit acest hangar, The Goods Shed, care ascundea o piaţă cu produse locale, magazine şi câteva restaurante. Am găsit cidru şi ale, brânzeturi, fructe şi legume şi sandvişuri cu raţă. Lux! Merită o vizită.

Şi aici se termină aventurile mele în Canterbury. Am îngreunat boceluţa cu alte amintiri britanice şi acum le aştept pe următoarele.

Pe data viitoare,

Cristina

Canterbury

CategoriesLondra şi UK
Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.