Ok. Asta nu este chiar o reţetă. Este mai degrabă ceva ce am încropit ieri, pe fugă, fără să am vreo reţetă la îndemână. Un prieten mi-a propus să fac salată cu vită după ce l-am rugat să-mi dea şi mie câteva idei de ce aş putea să prepar cu această carne. Cam asta a ieşit. O salată foarte rapiă, uşor de preparat, se cam face singură, şi fără bătăi de cap. Mixul de salata este cumpărat, vita e făcută rapid la tigaie şi mai jos vă explic în detaliu cum am gătit exact. Aici chiar e după preferinţe, atât în ceea ce priveşte tipul de salată, cât de în sânge vă place vita şi cu ce doriţi s-o îmbrăcaţi la final. Eu vă dau ideea mea. Spor!
P.S. Încă o dată Crina mersi pentru platou! Am prietene super care fac cadouri frumoase!
Ingrediente
1 pungă de salată chef (este un mix de salată endivia, frisee, sfeclă roşie şi seminţe de dovleac)
1 bucată de carne de vită (muşchi sau pulpă)
1 lingură de muştar boabe
zeamă de lămâie
ulei de măsline
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
Timp de preparare: 10 minute
Punem o tigaie la încins cu ulei de măsline. Aşezăm vita. O lăsăm 4-5 minute pe fiecare parte dacă vrem să fie în sânge. Dacă nu vă place aşa, o puteţi lăsa mai mult, dar e păcat de carne pentru că se întăreşte.
Între timp pregătim repede sosul de muştar prin care vom trece carnea atunci când este gata. Într-o farfurie punem o lingură de muştar boabe, puţină zeamă de lămâie şi ulei de măsline. Asezonăm cu sare şi piper.
Când carnea este gata o trecem prin acest sos şi o lăsăm să se odihnească până pregătim salata. Turnăm conţinutul pungii pe un platou şi adăugăm ulei de măsline, oţet balsamic, sare şi piper. O amestecăm şi o aşezăm frumos.
Carnea o tăiem fâşii subţiri, eu le-am tăiat cam groase, recunosc, şi o aşezăm pe patul de salată. Servim!
Şi post-degustare sau “Perfect Mess” cum am întitulat poza asta.
Bon appétit!