S

Salată rece de paste cu fasole verde, telemea şi lămâie

DSC_0517-2

Pastele sunt bune şi reci dacă se stropesc cu puţin ulei, preferabil de măsline, imediat după ce au fost strecurate şi nu se lasă să se usuce. Astfel nu se mai lipesc unele de altele şi îşi păstrează atât forma cât şi savoarea. Adăugaţi apoi peste ele legumele preferate, brânză sau caşcaval, sosuri, etc. Nu există limite. Sunt exact ca nişte paste normale, dar reci. Mie îmi place combinaţia de brânză, fasole verde şi lămâie foarte mult şi le-am folosit în această reţetă rapidă şi fresh. Sunt bune de luat la birou sau la picnic, cât mai ţine vremea însorită cu noi.

Ingrediente

200 gr. paste (100 de persoană)
2 mâini de fasole verde
100 gr. telemea de vacă
coajă de lămâie rasă
ulei de măsline

Timp de preparare: 15 minute

Spălăm fasolea şi tăiem codiţele.

DSC_0367

Punem apă la fiert pentru paste cu puţină sare. Când fierbe tare turnăm pastele împreună cu fasolea. Eu am ales nişte paste care se fac repede, 9 minute şi am putut să le fierb împreună cu fasolea. Şi ea e gata tot cam pe acolo. Dacă alegeţi paste care sunt gata în 15 minute puteţi adăuga fasolea la început şi o scoateţi prima sau la final şi o scurgeţi împreună cu pastele.

Stropim pastele cu ulei de măsline, amestecăm bine şi lăsăm la răcit într-un bol separat.

DSC_0406

Fasolea o turnăm într-un castron cu apă foarte rece sau cu gheaţă ca să se oprească din fiert şi să-şi păstreze culoarea. Apoi o tăiem în câte 3-4 bucăţi. Telemeaua o tăiem cubuleţe. Le adăugăm peste paste. Amestecăm bine. Radem şi coajă de lămâie.

DSC_0417

Gata! Servim în boluri sau farfurii puţin adânci.

DSC_0436

DSC_0564

DSC_0441-2

Bon appétit!

CategoriesFără categorie
Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.