Pastele sunt bune şi reci dacă se stropesc cu puţin ulei, preferabil de măsline, imediat după ce au fost strecurate şi nu se lasă să se usuce. Astfel nu se mai lipesc unele de altele şi îşi păstrează atât forma cât şi savoarea. Adăugaţi apoi peste ele legumele preferate, brânză sau caşcaval, sosuri, etc. Nu există limite. Sunt exact ca nişte paste normale, dar reci. Mie îmi place combinaţia de brânză, fasole verde şi lămâie foarte mult şi le-am folosit în această reţetă rapidă şi fresh. Sunt bune de luat la birou sau la picnic, cât mai ţine vremea însorită cu noi.
Ingrediente
200 gr. paste (100 de persoană)
2 mâini de fasole verde
100 gr. telemea de vacă
coajă de lămâie rasă
ulei de măsline
Timp de preparare: 15 minute
Spălăm fasolea şi tăiem codiţele.
Punem apă la fiert pentru paste cu puţină sare. Când fierbe tare turnăm pastele împreună cu fasolea. Eu am ales nişte paste care se fac repede, 9 minute şi am putut să le fierb împreună cu fasolea. Şi ea e gata tot cam pe acolo. Dacă alegeţi paste care sunt gata în 15 minute puteţi adăuga fasolea la început şi o scoateţi prima sau la final şi o scurgeţi împreună cu pastele.
Stropim pastele cu ulei de măsline, amestecăm bine şi lăsăm la răcit într-un bol separat.
Fasolea o turnăm într-un castron cu apă foarte rece sau cu gheaţă ca să se oprească din fiert şi să-şi păstreze culoarea. Apoi o tăiem în câte 3-4 bucăţi. Telemeaua o tăiem cubuleţe. Le adăugăm peste paste. Amestecăm bine. Radem şi coajă de lămâie.
Gata! Servim în boluri sau farfurii puţin adânci.
Bon appétit!