Nu este un cocktail adevărat, ci o salată de cuscus, faimoasa tabouleh de origine libaneză, servită altfel, într-un mod mai creativ şi amuzant. Mie îmi place să găsesc moduri noi şi interesante de a capta atenţia şi de a aduce mâncarea în prim-plan. Reţeta este foarte uşor de preparat şi fresh, se poate ţine la frigider ca să fie rece când o serviţi sau o puteţi mânca imediat. Este de asemenea o idee bună de party food dacă vreţi să vă surprindeţi invitaţii. Aduceţi salata într-un pahar de cocktail şi cu siguranţă se vor simţi răsfăţaţi.
Ingrediente
100 gr. cuscus + 100 ml. apă fiartă
2 roşii
2 castraveţi
2 cepe verzi sau 1 albă mică
2 căţei usturoi
2 linguri de pătrunjel tocat
1 linguriţă sare de mare
suc de lămâie
ulei de măsline
Timp de preparare: 20 minute
Cuscusul trebuie pus la înmuiat într-un castron cu apă fiartă. Cantitatea de apă fiartă este egală cu cea de cuscus sau e puţin mai multă. Acoperim castronul cu o farfurie, nu deranjăm şi lăsăm timp de 15 minute.
După 15 minute ridicăm farfuria şi cu o furculiţă amestecăm prin cuscus. Astfel, separăm boabele.
Acum trebuie să avem puţină răbdare şi să fim foarte minuţioşi cu legumele. Roşiile şi castraveţii (curăţaţi de coajă) îi tăiem cubuleţe mici. Ceapa o mărunţim şi usturoiul îl pisăm şi tocăm. Pătrunjelul îl tocăm mărunt. Adăugăm totul peste cuscus şi amestecăm.
Scurgem zeamă de lămâie după gust şi turnăm ulei de măsline. Să nu uităm de sare. Tot după gust. Amestecăm bine.
Salata se poate servi pe loc sau o mai ţinem la frigider ca să fie rece.
Bon appétit!