M-am obişnuit să fac scones în casă. Sunt foarte rapide şi le pot mânca proaspete, imediat ce ies dn cuptor. Dacă sunt sărate, adică au în compoziţie brânză, ceapă, şuncă, etc., le mănânc pe post de pâine. Odată ce stăpâniţi reţeta asta, puteţi alege ingredientele voastre preferate pentru scones! Eu am ales brânză Cheddar şi ceapă verde pentru un mic dejun primăveratic pentru că deja nu mai suport iarna asta. Nah, nu prea pot să mă plâng de cele 9 grade din Londra, dar tot nu-mi place aşa mult frigul.
Ca să vă fie şi vouă mai uşor cu reţeta asta, am făcut poze pas cu pas la etapele pregătirii. Watch and learn. Am făcut ce am putut. Până la prima mea reţetă video mai e cale lungă. Sper oricum să vă fie de folos şi să vă iasă. Apropo, am reţeta de la un bucătar din Londra. E testată!
Ingrediente
pentru 10 scones
300 gr. făină (200 gr. făină albă şi 100 gr. făină integrală)
3 teaspoons praf de copt
un vârf de sare
100 gr. brânză Cheddar rasă foarte fin (am folosit o răzătoare Microplane)
3 fire de ceapă verde, tăiate mărunt
1 ou plus lapte până la 180 ml.
42 ml. ulei de măsline
ou bătut şi boia pentru decor
Timp de preparare: 20 de minute plus 12 minute timp de coacere
Ustensile de bucătărie
razatoare Microplane, teaspoons, cookie cutter, pensulă
Metodă
O să mergem pe paşii din imagini ca să fie mai uşor.
1. Avem un castron cu făina, praful de copt, sarea, brânza şi ceapa.
2. Avem un alt castron, unde amestecăm oul cu laptele şi uleiul. Am început cu oul pe care l-am cântărit primul şi apoi am turnat lapte peste el până am obţinut 180 ml. în total. Am adăugat apoi uleiul.
3. Turnăm ingredientele umede peste cele uscate şi amestecăm cu o furculiţă până obţinem nişte bulgăraşi mai mari. Adunăm aluatul cu mâinile şi formăm o bilă.
4. Vărsăm conţinutul pe o masă înfăinată.
5. Cu mâinile, apăsăm aluatul într-o formă rotundă şi groasă de 3-4 cm.
6. Tăiem bucăţi de scones cu ajutorul unei forme înfăinate. Cu restul de aluat, mai formăm nişte scones.
Aşezăm scones-urile pe o tavă cu hârtie de copt. Ungem cu ou şi presărăm boia.
Coacem la 200 de grade, timp de 10-12 minute. Sunt rumene pe fund şi sună a gol şi se rumenesc şi la suprafaţă. Mai cresc puţin şi la cuptor pentru că au praf de copt.
Se scot la răcit pe un grătar.
Se servesc calde sau reci. Cu unt, brânză felii sau şuncă, roşii, etc. Cele mai bune sunt în prima zi.
Se pot păstra într-un recipient închis ermetic, maxim 2 zile.
P.S. Să încercaţi şi reţeta de scones de la Adelicii. E cu brânză de burduf!
Mmm, scones sunt una dintre marile bucurii ale vietii, mai ales iarna! Ale tale arata excelent! La cele cu branza mi se pare ca merge foarte bine si un praf generos de mustar pudra (eu folosesc Colman’s) si ai perfecta dreptate: cu cat mai proaspete, cu atat mai bune. Cand le servesc alaturi de o tocanita de vita sau o ciulama de ciuperci le pregatesc in asa fel incat sa ajunga caldute inca la masa.
Mă bucur că ţi-au plăcut! Muştarul e o idee bună. 🙂
Eu nu stiu daca am mancat vreodata :-?, dar cred ca in aceasta varianta m-as indragosti de ele.
Foarte bune, pe cât de repede se fac pe atât de repede se și mănâncă
Mă bucur să aud! 🙂