Supele creme: soluţia perfectă în momentele când ne este foame şi nu avem timp sau chef să gătim. Eu şi cu sora mea am început încă din vară să încercăm noi reţete din tot felul de legume precum morcovi, păstârnac, linte, mix de legume, cartofi şi acum dovleac. Este o supă super de sezon şi foarte aromată. Pentru un extra kick folosiţi cu încredere ghimbirul şi sucul de lime şi vă promit că nu o să mâncaţi ceva plictisitor şi fad. O să fie o experienţă culinară fresh şi nu o s-o uitaţi prea repede. Eu am exersat-o deja de două ori şi mi-a plăcut de fiecare dată.
Ingrediente
(pentru 3-4 porţii)
1 ceapă albă mică
un cubuleţ de unt
1 căţel de usturoi
1 bucăţică de ghimbir proaspăt
câţiva fulgi de ardei iute
aprox. 500 gr. dovleac proaspăt tăiat cubuleţe
500 ml. stoc de pui, de legume sau apă
{Aşa. Eu am încercat până acum varianta cu stoc de pui şi are un gust destul de puternic de pui care acoperă aroma dovleacului. E ok pentru cine nu e aşa fan dovleac. Cu apă însă are un gust foarte puternic şi dulce de dovleac. Am pus mai multă lămâie şi sare ca să echilibrez. Vreau să mai încerc reţeta cu stoc de legume. Cred că aceea e cea mai bună şi echilibrată variantă.}
suc de lime
iaurt grecesc pentru servire
seminţe de susan negru pentru decor
Timp de preparare: 25 minute
Ceapa o tăiem mărunt şi o călim în unt într-o cratiţă timp de două minute. Radem usturoiul şi ghimbirul peste. Adăugăm şi fulgii de ardei iute şi călim. Punem şi dovleacul tăiat cuburi şi călim câteva minute. Asezonăm cu sare şi piper. Turnăm lichidul pe care l-am ales şi aşteptăm să dea în clocot. Apoi fierbem supa la foc mic timp de 15 minute sau până când dovleacul se înmoaie. Lăsăm la răcit şi stoarcem puţin suc de lime în supă. Blendăm şi gata supa.
Pentru servire, adăugăm iaurt natural şi seminţe de susan negru.
Bon appétit!