T

Tartă cu praz şi o salată improvizată

DSC_0960-4-2

Îmi place combinaţia de tartă cu salată. Aş mânca aşa ceva în oraş oricând şi mi-ar potoli foamea. Când am preparat tarta cu praz acasă m-am gândit şi la o salată pe care s-o servesc alături. Am aruncat un ochi prin frigider, am mers până la magazin ca să mai cumpăr nişte roşii cherry şi am improvizat combinaţia aceasta de legume cu seminţe de rodie şi parmezan. Mie mi-a plăcut altfel nu v-o recomandam şi vouă aici. Reţeta de aluat de tartă este aceeaşi ca la cea anterioară cu ceapă caramelizată şi se prepară la fel.

Până la următoarea reţetă, să aveţi poftă şi spor la bucătărit!

DSC_0882-3-2

Ingrediente

(pentru tartă)

180 gr. făină
90 gr. unt rece
2 linguri apă rece
un vârf de sare de mare
1 praz
2 cuburi unt
sare de mare
piper alb
200 gr. caşcaval ras
2 ouă
2 linguri smântână

(pentru salată)

câteva frunze de salată rupte bucăţi
2 morcovi fâşii
3-4 roşii cherry
seminţe de rodie
ulei de măsline
oţet balsamic
fâşii de parmezan
sare de mare

Timp de preparare:

Tarta. Într-un castron cernem făina şi amestecăm cu sarea. Untul rece îl radem deasupra şi turnăm apa. Strângem aluatul cu mâinile. Dacă mai este nevoie de apă, mai turnăm. Formăm o bilă. Pe masa presărată cu făină întindem aluatul cu un făcăleţ, presărat şi el cu făină. Punem aluatul într-o formă de tartă rotundă unsă cu puţin unt. Lăsăm la rece timp de 30 de minute. Facem compoziţia în timpul acesta. Prazul îl spălăm şi tăiem rondele subţiri. Îl călim în unt, presărat cu sare de mare şi piper alb până se înmoaie. Într-un castron batem cele două ouă, adăugăm smântâna, sare, piper alb, caşcavalul ras şi prazul. Amestecăm uşor. Compoziţia o turnăm peste aluat şi dăm la cuptor timp de 40-45 de minute. Scoatem tarta şi o lăsăm puţin la răcit.

Salata. Cât timp se răceşte tarta, facem salata. Spălăm frunzele de salată, le uscăm şi le rupem bucăţi. Morcovul îl spălăm şi decojim cu ajutorul unui peeler. Cu acesta facem şi fâşiile. Spălăm roşiile cherry şi le tăiem în două. Adăugăm totul într-un castron. Presărăm seminţele de rodie, sare, ulei de măsline şi foarte puţin oţet balsamic. Amestecăm. Pe deasupra punem făşiile de parmezan. Servim cu o felie de tartă. Sau două.

DSC_0898-1

DSC_0959-2

DSC_0856-3

Bon appétit!

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.