5

5 reţete de mic dejun cu ouă – partea a doua

5 retete de mic dejun cu oua

5 reţete de mic dejun cu ouă ca să aveţi nişte idei în plus de ce mai puteţi să pregătiţi dimineaţa. Momentan toată faza cu gătitul este un mega challenge şi nu atât pentru cei care poate nu ştiu sau nu fac asta în mod normal, ci în general. E foarte uşor să repetăm aceleaşi reţete mereu şi mereu şi să ajungem să ne plictisim sau să nu ne mai placă ce mâncăm.

Aş vrea să vă ofer nişte idei cu ocazia asta, un impuls poate pentru masa de dimineaţă, care este şi cea mai importantă. Nu trebuie să sărim peste mic dejun şi de ce am face-o? În acelaşi timp, nici nu trebuie să fie plictisitor ce servim la mic dejun. Dacă ne place o anumită reţetă, atunci o putem pregăti mai des şi asta cu siguranţă ne va face mai fericiţi atunci când ne trezim. Totul se rezumă la starea de spirit. Şi sper ca în reţetele de mai jos să găsiţi ceva care să vă facă cu ochiul.

Micul dejun este masa mea preferată şi iubesc să stau la masă, în tihnă, cu ceva bun în farfurie, să ascult nişte muzică şi să încep ziua bine. Asta vă doresc şi vouă.

Un mic dejun cu ouă este şi hrănitor şi mai săţios aşa că vă poate ţine bine până la următoarea masă. Ouăle sunt aşa versatile oricum şi se poate pregăti o varietate extraordinară de reţete cu ele, de la ouă poşate, la cele prăjite, fierte, amestecate, omletă, ouă la cuptor, etc. Am selectat 5 reţete de mic dejun cu ouă din ce aveam deja pe blog, dar sunt acolo şi 2 reţete noi pe care o să le explic direct în post. Sunt uşor de făcut.

5 reţete de mic dejun cu ouă

  1. Ouă amestecate cu feta şi avocado 

5 retete de mic dejun cu oua

Ouă cremoase cu bucăţi de feta şi avocado proaspăt. Am asezonat cu sare, piper, dar şi chilli. Mergea şi un strop de lămâie sau lime. Am servit aceste ouă amestecate peste pâine cu maia, dar nu e obligatoriu. Sunt ok servite cu pâine normală sau toast, o chiflă sau lipie. Ce aveţi sau preferaţi. Mie îmi place mult combinaţia de ouă cremoase cu avocado fin şi mătăsos şi o brânză mai tare şi sărată. Echilibrează bine restul ingredientelor.

2. Ouă fierte umplute cu humus

5 retete de mic dejun cu oua

Super simple şi gustoase. Sunt varianta mai sănătoasă a unui mic dejun săţios şi plin de proteine. Avem ouă fierte şi răcite, 2-3, în funcţie de poftă şi numărul de persoane. Le scoatem gălbenuşul şi le umplem cu humus. Pe acesta îl putem face tot noi sau folosim cumpărat. Cel din casă e mereu mai bun. Am şi eu o reţetă aici.

Decorăm cu boabe de năut, sare, piper, sumac, za’atar şi ulei de măsline. Enjoy!

3. Ouă prăjite în boia 

5 retete de mic dejun cu oua

Şi aici e prezent avocado. E bun, ce să zic. Am descoperit metoda şi ideea asta de ouă prăjite în boia pe site-ul Food52. Am încercat şi mi-a plăcut. Chiar eram în pană de idei când venea vorba despre ouăle prăjite. Ouăle acestea se prăjesc într-o cantitate mai mare de ulei, şi credeţi-mă că e mai uşor şi bine în cazul ăsta, şi cu multă boia adăugată în ulei. Atenţie la foc pentru că boiaua se poate arde uşor. Uleiul se poate folosi apoi la decor.

Alături de aceste ouă avem o salsa mişto de avocado şi o lipie. Foarte foarte gustos.

4. Omletă cu ardei capia şi cartof fiert

5 retete de mic dejun cu oua

Aici trebuie sa avem cartoful fiert din timp şi răcit. Asta se poate face cu o seară înainte. Ardeiul capia se taie fâşii şi se prăjeşte. Îl dăm la o parte. Batem 2-3 ouă într-un castron cu puţină sare şi piper, plus alte mirodenii dacă avem şi vrem. Le turnăm într-o tigaie încinsă. Când este aproape gata omleta, o umplem cu fâşiile de ardei şi câteva rondele de cartofi. O împăturim şi mai gătim puţin. Servim cu caşvacal ras pe deasupra.

5. Shakshuka – ouă poşate în sos de roşii iute

5 retete de mic dejun cu oua

Asta e o reţetă pe care am făcut-o recent şi îmi place super mult. Este un preparat nord-african, cu mai multe mirodenii şi ardei iute. Sosul se poate pregăti din timp şi ţine 4-5 zile la frigider. Ouăle se gătesc direct în sos şi ies moi şi pline de aromă. Acesta este un mic dejun cald care merge direct la suflet.

Alte reţete cu ouă găsiţi şi aici:

  1. 5 reţete de mic dejun cu ouă – prima parte de pe blog
  2. Savori Urbane  – reţete de ouă umplute

Dimineţi minunate să aveţi!

CategoriesFără categorie
Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.