A

Am deschis o cofetarie – Cofetaria Zmeur

A venit momentul mult asteptat, acela de a va povesti putin despre cel mai nou proiect al meu. Lucrez la el si imi doresc asta din 2014 doar, deci nu am asteptat atat de mult…

De cand m-am hotarat sa imi iau pasiunea pentru prajituri si cofetarie in serios si sa urmez cursuri de pregatire in domeniu, mi-am pus in gand un laborator de cofetarie sau o cofetarie cu vitrina. Mi-am dorit sa deschid si eu un loc al meu sub soare.

Nu a fost si inca nu este atat de simplu. De aceea si timpul necesar pregatirii si multe obstacole, dar si push-uri inainte de-a lungul anilor. Sunt multe de povestit aici, dar poate altadata.

Tort Zmeur – tort semnatura cu fistic si zmeura

Am renuntat la jobul de birou pentru acest vis, acum 10 ani. Am urmat cursuri de pregatire in domeniu si am lucrat in bucatarii. Am citit mult si am studiat cofetaria din carti, retete, video, tot ce am gasit. Am plecat la Londra. Am mai scris despre perioada aceasta a vietii mele, tot pe blog. Am lucrat in Londra doar in cofetarii si restaurante in sectia de cofetarie. Am degustat multe prajituri si deserturi de peste tot. Am fost si in Paris de 2 ori, special pentru asta. Continui sa studiez si azi si sa ma dezvolt ca chef.

Anul trecut, insa am trecut la next level si am dat curs gandurilor si dorintelor mele de atatia ani. Un spatiul al meu, al nostru (este deschis laboratorul cu ajutorul logodnicului meu – Chef Grigore Nicolae), unde sa pregatim prajituri si deserturi artizanale. Am demarat proiectul anul trecut in mai, am gasit spatiu in iunie, am amenajat spatiul peste vara si in octombrie am deschis oficial , dupa multe peripetii si munca. Nu a fost usor!!! Si nici nu recomand deschiderea unui laborator singur. Pentru mine s-au aliniat planetele si Dumnezeu m-a ajutat cu un sprijin de nadejde si bucatar/cofetar pe deasupra.

Pavlova

Cofetaria Zmeur – deserturi artizanale este un mic laborator de cofetarie artizanala din Bucuresti. Suntem o echipa tanara de cofetari pasionati si cu experienta in domeniu de 9 ani. Laboratorul functioneaza momentan doar pe baza de comanda iar meniul se poate gasi pe Facebook si Instagram, unde suntem activi cu postari, poze delicioase si comunicam cu clientii nostri.

Facebook – https://www.facebook.com/cofetariazmeur

Instagram – https://www.instagram.com/cofetariazmeur/

Ne-am propus sa pregatim deserturi artizanale cu ingrediente naturale, de calitate si cu bun gust. In plus, facem prajituri mai echilibrate si mai putin dulci. Asa ne plac si noua. 🙂 Misiunea este una simpla – prajituri bune, clienti fericiti.

Tort cu ciocolata, alune de padure si cafea

In meniul cofetariei se regasesc torturi, cutii de prajituri, cupcakes (noi le facem fara buttercream si pufoase, nu uscate sau tari ca piatra), cookies. Separat, facem cozonaci de sarbatori, toata luna februarie avem prajituri in ton cu sarbatorile iubirii si organizam candy bar-uri. In plus, putem realiza si torturi de nunta la cerere. A trebuit sa facem un pic din toate si sa raspundem cererii pietei de aici.

Eu mi-am dorit sa avem prajituri bune in meniu si cu gust, asa cum ar trebui sa fie o prajitura. Torturile sunt fresh, cu fructe sau decadente cu ciocolata. Pregatim noi in laborator creme, jeleuri si blaturi de la zero, in stil artizanal. Am ales ingrediente mai bune, precum ciocolata Callebaut si frisca Elle & Vire. Am ales prajituri mai moderne si elegante si o sa continuam sa adaugam in meniu si alte tipuri de tort si prajituri, in timp.

A fost multa munca pana acum si nu pot sa cred ca au trecut deja 8 luni de cand am gasit spatiul si am inceput acest demers. O nebunie! Timpul insa trece foarte repede atunci cand muncesti si faci ce iti place.

Sunt la curent acum cu tot ce inseamna deschiderea unui laborator de cofetarie (spatiul, logistica, autorizatii, utilaje, meniu, retetar, promovare, conta, etc.) Un astfel de business este foarte complex si solicitant. Si este abia la inceput!

Sper sa ne vizitati pe retetele de socializare sau la laborator cu o comanda. Noi va asteptam cu drag si cu ceva dulce (dar nu foarte dulce).

Zmeuricii de la Cofetaria Zmeur 🍰

P.S. Un articol despre noi in ZF – https://da.zf.ro/dupa-afaceri/gastronomie/cum-au-ajuns-doi-romani-cu-experienta-in-laboratoarele-unor-mari-21200342.

CategoriesFără categorie
Spread the love
  1. raia says:

    Dragi Zmeurici,
    Cand o pasiune cere sa se realizeze nu-ti ramane decat sa-ti sufleci manecile si sa treci la treaba exact cum ati facut voi. Greu a fost si poate o sa mai fie dar satisfactia lucrului bine facut de la A la Z este semnatura voastra .Va doresc multa sanatate si aprecieri cu carul de la cat mai multi clienti multumiti! Mult succes in continuare!

  2. faude says:

    Felicitari pentru initiativa ta! Pare o provocare uriasa, dar o munca bine pusa la punct se vede. Bucura-te si bucura-i pe ceilalti cu produsele tale delicioase si da stralucire visului tau!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.