B

Bamix, ajutorul meu de nadejde in cofetarie

Bamix, acest mixer cu imersiune imi este de mare ajutor atunci cand pregatesc ceva dulce in laboratorul de cofetarie, dar si acasa.

Sunt indragostita de el, mai ales pentru ca al meu este rosu. ❤

Ce este Bamix?

Bamix este un mixer cu imersiune din Elvetia. In anul 1950, un inginer elvetian a creat acest instrument iar denumirea ”BAMIX” vine de la combinatia celor doua functii ale sale – batere si amestecare, in fr. ”battre et mixer”.

Produsul este cunoscut pentru durabilitate, calitate si design. Este compus din motorul profesional AC si 3 lamele functionale pentru functii diferite (maruntire multifunctionala, batere, amestecare/omogenizare). Se poate folosi deci la multe activitati – blendat creme, glazuri, blaturi de tort, maruntit fructe, spumare, etc.

Exista mai multe modele de Bamix pe piata. El intra in categoria mixere cu picior, daca dati cautare pe internet. Cea mai simpla varianta este mixer cu 3 lame si apoi sunt cele cu 4 lame, vase de amestecat de diferite marimi, lame de razuit/maruntit fructe sau legume si grinder pentru mirodenii. In plus, exista si Bamix editii speciale, precum Christmas, Sweet Delights sau Simply Healthy, care vin la pachet si cu carti de retete si diverse accesorii mici extra.

Vine si pe 3 dimensiuni diferite, mic-mediu-mare. Cel mediu este cel pe care il folosesc si eu, de 35 de cm inaltime.

Bamix vine si pe diferite culori, cum ar fi negru, crema, verde, alb, silver si rosu.

Motorul profesional din interior are garantie pe viata si 2 ani garantie are mixerul in sine in conditii de uz casnic. Lamele si partile din mixer care intra in contact cu mancarea sunt fabricate din materiale anti-rugina, care nu afecteaza gustul si mirosul mancarii.

Toate mixerele sunt produse in Elvetia si de acolo pleaca in toata lumea.

Ce Bamix am eu?

Modelul meu este Bamix Prime 250W, 2 viteze, motor profesional, 3 lame, culoare rosie. Are 2 trepte de viteza de 18.000 rpm si 20.000 rpm. Butoane izolate, maner soft-grip. Capacul, manerele si butoanele sunt cromate. Cablul este spiralat.

Poate sa fie folosit la amestecuri atat calde, cat si reci. Se poate scufunda pana la 25 de cm adancime, el avand 35 cm inaltime.

Este bun pentru emulsii, spumare (albusuri, frisca, laptele pentru cafea), amestecuri, maruntire, piureuri de fructe, inghetata, etc.

Pretul este in jur de 1000 de ron.

La ce il folosesc?

In laboratorul de cofetarie, eu il folosesc la creme, blaturi de chec, piureuri de fructe din fruct proaspat, glazuri mirror, ganache-uri, dar si altele. Este atat de versatil!

Este foarte bun pentru a omogeniza amestecuri, a face cremele mai fine, ganache-urile mai lucioase, precum si glazurile mirror. Unul dintre secretele acestor glazuri lucioase in care te poti oglindi este ca sunt blendate cu Bamix!

Folosesc mixerul atunci cand realizez o glazura, dar si imediat inainte sa o folosesc pe torturi si prajituri ca sa fie mai fina si fara bule de aer.

Imi place pentru ca este micut si are multe functii, astfel incat poate sa inlocuiasca un robot mare de bucatarie. Este puternic si task-urile cu el dureaza foarte putin. Cremele se amesteca repede si fructele se maruntesc usor. Bamix este si silentios. Se curata foarte usor dupa folosire, ceea ce ajuta mult munca.

La ce este bun in bucatarie?

Bamix nu este bun doar la deserturi, ci si in bucatarie. Pentru ca are atat de multe accesorii si functii, puteti pregati cu el diverse preparate sarate.

Cateva exemple sunt: supe creme, humus, piureuri, maioneza in cateva secunde, sosuri. Este bun la toate!

Daca va este folositor acest articol, lasati un comentariu mai jos sau daca l-ati folosit, lasati cateva impresii. Multumesc!

Pe curand,

Cristina

CategoriesFără categorie
Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.