C

Chec cu pere si ciocolata

Chec cu pere si ciocolata. Nu puteam sa las toamna sa treaca fara sa pregatesc si eu o reteta de sezon. Imi plac foarte mult perele si chiar daca de obicei le consum ca atare, mi se par deosebite in deserturi.

Un desert simplu si usor de pregatit cu pere este acest chec cu ciocolata si scortisoara. Este pufos, plin cu ciocolata si aromat de la pere. Scortisoara miroase extraordinar de bine, mai ales in timpul coacerii. In casa miroase a sarbatori.

Ce este deosebit la reteta asta? In aluat se pune si ciocolata, sub forma de picaturi, nu doar cacao. De aici si gustul intens ciocolatos. Cea mai buna ciocolata o gasiti la Deliciu de Ciocolata. De asemenea, mai avem si perele care sunt sub forma de felii introduse in chec, dar si doua pere rase adaugate in aluat. Ele fragezesc mult checul si ii dau un gust aparte.

Scortisoara este optionala, dar eu o recomand. Puteti sa o inlocuiti cu cardamom sau alt condiment care va place.

Reteta chec cu pere si ciocolata

pentru un chec de 23×13 cm

Ingrediente

190 g faina alba de patiserie
25 g cacao pudra
10 g praf de copt
3 g bicarbonat de sodiu
2 g scortisoara
115 g unt nesarat, moale
160 g zahar alb
5 g vanilie
1 ou
60 g lapte
115 g picaturi de ciocolata 70%
2 pere date pe razatoare – 250 g total
1 para taiata felii

Metoda

  1. Se pregateste o forma de chec de 23×13 cm. Se da cu ulei si se tapeteaza cu hartie.
  2. Toate ingredientele uscate se amesteca si se trec prin sita.
  3. Intr-un castron, se alifiaza untul moale cu zaharul si vanilia.
  4. Dupa 7 minute, timp in care crema devine mai pufoasa si se deschide la culoare, se adauga oul intreg. Se omogenizeaza bine in crema de unt.
  5. Se adauga treptat ingredientele uscate si se incorporeaza bine inainte de a adauga tot laptele.
  6. Se adauga si restul de ingrediente uscate.
  7. La final, se toarna picaturile de ciocolata in aluat si cele 250 de grame de pere rase.
  8. Aluatul de chec se toarna in forma de chec si se aseaza in el feliile de pere.
  9. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de aprox. 1 ora.
  10. Se lasa la racit si se poate servi.

Bon appetit!

Spread the love
  1. raia says:

    Gata, ma apuc de treaba, doar ce am terminat checul lui tanti Adi si ma gandeam „oare ce chec sa mai fac”?’ „Pai ,unul cu pere si ciocolata,nu-i asa? Pere sa iau ,ca restul am deja. Imi doresc spor la treaba! Cu o reteta asa de precisa nu are cum sa nu iasa o bunatate de chec!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.