C

Chec cu vanilie de Madagascar

Chec cu vanilie de Madagascar. O minunatie de blat pufos, cu vanilie adevarata bourbon si un gust desavarsit. M-am indragostit. Iubirea mea pentru blaturi nu o sa dispara prea curand si oricand, dar oricand, o sa aleg sa mananc un blat pufos inainte de orice.

Checurile sunt deja o specialitate de-a mea. Am mai multe retete si pe blog. Cu iaurt, cu lamaie, cu ciocolata, cu bezea, toate au ceva aparte. Mie imi plac pentru ca nu necesita prea mult efort si iese o cantitate suficienta pentru cateva zile, de servit la ceai sau ca o gustare dulce.

Acest chec are in compozitie miezul de la pastaie de vanilie bourbon iar asta se vede si in aspectul lui final, dupa copt. Acele mici puncte negre sunt aurul din reteta. Am ales si o frisca aromata cu vanilie pentru decor pentru ca cel mai bun lucru langa un blat, este o crema fina si aerata. Vanilia o am de la Vanilie de Madagascar, importator direct de pastai, pulbere si extracte din cea mai renumita zona din lume – Madagascar. De aici vine cea mai buna vanilie.

Checul are si lamaie in compozitie, ceea ce este optional, dar adauga extra flavour in gustul final. Iaurtul fragezeste blatul si il face mai gustos. Cele mai bune blaturi sunt cele cu lactate fermentate.

Reteta chec cu vanilie de Madagascar

Ingrediente pentru 1 chec – 25×10

200 g zahar alb
coaja de la 1 lamaie
2 oua mari
miezul de la o pastaie de vanilie
240 g iaurt
120 g ulei vegetal
250 g faina alba
7 g praf de copt
2 g sare

Metoda

  1. Coaja de lamaie se pune intr-un chopper mic de bucatarie impreuna cu zaharul si se blendeaza 1-2 minute. Astfel, se elibereaza uleiurile esentiale din lamaie. Are un miros divin acest zahar.
  2. Ouale, impreuna cu zaharu si miezul de la jumatate din pastaie se spumeaza la mixer 2-3 minute.
  3. Se adauga uleiul si iaurtul si se mai amesteca putin la mixer.
  4. Faina se combina cu praful de copt, se dau prin sita si se adauga si sarea. Se incorporeaza la mana, cu o spatula in ouale spumate.
  5. Se toarna toata compozitia intr-o forma de chec 25×10 si se coace la 180 de grade timp de 55-60 de minute.
  6. Se lasa la racit complet.
  7. Se bat 60 de grame de frisca impreuna cu 60 de grame de mascarpone si miezul de la a doua jumtate din pastaie. Se decoreaza checul cu un dui St. Honore.

Bon appetit!

Spread the love
  1. Pingback:Incearca Vanilia de Madagascar cu noul cod de reduecere - Cristina Mehedinteanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.