Coaja de portocala confiata. Imi doream sa postez aceasta reteta inainte de sarbatori, dar nu a fost sa fie. Am avut foarte multa treaba la laboratorul de cofetarie si abia acum a venit randul aceste retete sa vada lumina zilei.
La ce este buna coaja de portocala confiata? Este un ingredient pe care daca il aveti in casa, puteti sa il folositi la o varietate de prajituri si deserturi. Se poate adauga in blaturi de chec sau briose, in fursecuri, in creme, ca decor, etc. Aroma este una naturala si de calitate.
Confierea inseamna fierberea cojii intr-un sirop de zahar, care ajuta la conservarea citricelor mai mult timp. Citricele sunt fructe de sezon rece asa ca puteti sa profitati acum. Se poate confia si coaja de lamaie sau grapefruit, nu doar portocala.
Merita sa pregatiti in casa aceasta portocala confiata pentru ca nu se compara cu ce se gaseste in comert. Aroma este mult mai puternica si gustul mai bun si proaspat. Se poate pastra in siropul in care a fiert sau se raceste pe un gratar si se tine intr-un borcan sau recipient inchis ermetic.
Reteta coaja de portocala confiata
Ingrediente
3 portocale
300 g zahar alb
225 g apa
Metoda
- Portocalele se curata de coaja.
- Coaja se taie bastonase de 1 cm grosime.
- Se pune la fiert in apa cat sa acopere. Se fierbe timp de 3-4 minute.
- Se scurge, se pune intr-un castron cu apa rece si se pune la fiert din nou, in apa curata.
- Se repeta procedura de 4 ori.
- La final, se prepara un sirop din apa si zahar si se fierbe coaja in acesta timp de 2 ore.
- Daca mai este nevoie, se adauga apa in timpul fierberii.
- Dupa 2 ore, se scoate coaja din sirop si se pune la racit pe un gratar. Se poate trece prin zahar apoi sau prin ciocolata.
- Se pastreaza intr-un borcan sau recipient inchis ermetic la frigider.
Bon appetit!
Fara a inlatura partea alba (munca de chinez batran).
Eu asa procedam,intre timp am mai aflat cate ceva,cojile de citrice nu le mai arunc,dar nici nu mai indepartez partea alba,le usuc bine de tot pana devin casante si le rasnesc cu o cantitate de zahar.
Buna. Da, se pot folosi oricum – uscate, confiate, la cuptor. Au o aroma incredibila!