C

Cuiburi de bezea cu jeleu de cirese

cuiburi de bezea cu jeleu de cirese

Cuiburi de bezea cu cirese si crema de frisca. Suna ca un desert de vara adevarat. Ciresele au fost din abundenta pana acum in piete si aprozaruri iar eu am mancat multe de pofta. Am vrut sa le transform si intr-un desert asa ca m-am gandit la o bezea cu fructe si crema. Ciresele le-am folosit la un jeleu aromat cu zahar brun si Tonka. Cu acest jeleu, am umplut cuiburile de bezea pe care le-am decorat apoi cu frisca si mascarpone.

Cuiburile acestea de bezea sunt un desert usor de pregatit. Sunt o varianta buna de servit pentru musafiri si sunt nelipsite de la evenimente sau candy bar-uri. Se pot realiza si in variante mini. Bezeaua este crocanta si uscata in totalitate, nu este precum Pavlova.

Jeleurile de fructe sunt un mod minunat de a pastra aroma lor si de a le folosi intr-un mod creativ. Cu un jeleu se pot decora tarte, eclere, se pot umple torturi, prajituri sau rulade. Continutul de gelatina le pastreaza bine mult timp.

Pentru ca imi place vanilia in deserturi, am folosit si aici pudra de vanilie Bourbon de la Vanilie de Madagascar. Sunt furnizori de vanilie de calitate premium. Au pastai de vanilie, pudra si extract. Eu am folosit pudra de vanilie si in bezea ca sa se vada si mai frumos. Un desert cu vanilie adevarata se vede prin prezenta acelor bobite de vanilie negre.

Cuiburi de bezea cu jeleu de cirese si frisca

Ingrediente
pentru 6 bucati

bezea

120 gr albus de ou – de la 3 oua
240 gr zahar alb
5 gr otet
un varf de sare
pudra de vanilie de Madagascar

jeleu de cirese

230 gr cirese fara samburi
3 gr foi gelatina platinum
o boaba de Tonka
10 gr zahar brun

crema de frisca si mascarpone

200 gr mascarpone
200 gr smantana pentru frisca
35 gr zahar pudra
pudra de vanilie de Madagascar

decor – ciocolata alba, cirese proaspete, pudra de fistic

Ustensile necesare

*termometru de cofetarie, mixer, pos, sprit stea deschisa de 15 mm, pensula

Metoda

  1. Pentru cuiburi, pregatim o bezea elvetiana. Punem intr-un castron la bain marie albusurile impreuna cu zaharul, otetul si sarea. Gatim pana la 70 de grade. Turnam compozitia intr-un bol de mixer si spumam pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Adaugam pudra de vanilie si mixam ca sa se distribuie omogen. Punem bezeaua intr-un pos cu sprit si posam 6 cuiburi pe o hartie de copt asezata intr-o tava de cuptor. Am desenat anterior pe spatele hartiei discuri de 8 mm ca sa am un sablon si sa-mi iasa toate la fel.
  2. Coacem bezeaua la 90 de grade timp de 1 ora si 30 de minute. O lasam in cuptor cu usa intredeschida ca sa se raceasca treptat.
  3. Topim un pic de ciocolata alba si cu o pensula acoperim mijlocul bezelei ca sa sligilam interiorul. Atunci cand punem jeleu sau crema nu vrem sa se inmoaie prea tare.
  4. Lasam ciocolata la racit si setat pana incepem sa decoram bezeaua.
  1. Pentru jeleu, punem la fiert ciresele spalate si fara samburi impreuna cu boaba de Tonka crestata putin si zaharul brun. Foile de gelatina le hidratam in apa rece cu gheata anterior, cam 30 de minute. Ciresele trebuie fierte foarte putin, doar pentru pasteurizare. Le blendam si le trecem printr-o sita fina ca sa obtinem piure. Ne raman cam 160 de grame de piure. In piureul cald, dizolvam si foile de gelatina scurse de excesul de apa.
  2. Punem jeleul intr-un castron si il acoperim cu folie la contact. Il lasam la inchegat si racit.
  3. Dupa ce se raceste, il punem intr-un pos si umplem cuiburile de bezea cu el.
  1. Ca sa facem crema, punem intr-un castron toate ingredientele si mixam pana obtinem o consistenta mai tare. Avem grija sa nu se taie crema. O punem intr-un pos cu sprit stea deschisa de 15 mm si decoram cuiburile de bezea.
cuiburi de bezea
  1. Taiem cateva cirese pe jumatate si le acoperim cu jeleu de cirese incalzit. Pudram cu fistic.
  2. Servim pe loc sau tinem la frigider bezelele. Tin 1-2 zile.
cuiburi de bezea
cuiburi de bezea cu jeleu
cuiburi de bezea

Bon appetit!

CategoriesBezele
Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.