Busy, busy, busy. Luna septembrie am alergat mult si am avut multe cursuri. Mi-am impartit timpul intre scoala de cofetarie, blog si cel mai nou proiect al meu – cofetaria proprie. Nu am apucat inca sa va spun despre asta, dar o sa vina si acel moment. Sunt foarte fericita oricum pentru ca lucrurile incepe sa se lege si sa se aseze.
Unul dintre cursurile sustinute in luna septembrie a fost cel de eclere moderne, pe 4 septembrie. Scriu abia acum despre acest eveniment pentru ca eu nu apuc niciodata sa fac asta imediat dupa curs. Timpul nu prea este de partea mea.
Imi doream totusi sa impartasesc cateva cuvinte despre eveniment cu voi. Mi-a placut enorm sa cunosc iar multi oameni pasionati despre cofetarie, alaturi de care sa pregatesc eclere frumoase si moderne. Imi place sa predau si sa vorbesc despre cofetarie, teoria din spate, dar si tehnici de lucru, ingrediente, retete, combinatii de arome, de toate. E din familie acest dar si ma bucur ca pot sa fac ceea ce imi place in continuare.
Cursul de o zi a zburat prea repede. Este deja la a 4-a editie. Ritmul este unul alert pentru ca trebuie sa vorbim despre teorie, sa coacem coji de eclere, dar sa pregatim si creme, jeleuri, decor. Este un adevarat maraton.
Recunosc ca acest curs ma solicita cel mai tare pentru ca timpul este scurt si nici nu este loc pentru greseli prea mari pentru ca nu se pot repara pentru a doua, asa cum este in cazul cursurilor de doua zile. Mereu insa am avut parte de cursanti foarte prezenti si implicati, care au dat dovada de mult talent. Si de data asta a fost la fel.
Ce am pregatit la curs?
5 retete deosebite de eclere moderne, complexe cu multe elemente, precum jeleuri, craquelin rosu si de cacao, creme, coji de eclere si choux.
Va las cateva imagini de la curs. Noi ne-am distrat, ne-am simtit bine, am invatat despre eclere, am decorat eclere si am mancat, mai ales. Am primit si flori, ceea ce m-a bucurat mult! Multumesc.
Va astept la urmatoarea editie!
Cursurile au loc in Bucuresti, la Horeca School.
Multumesc si partenerilor:
Deliciu de Ciocolata – furnizori de materii prime si ustensile de cofetarie
Debic Global – frisca si unt
Bamix – cel mai bun mixer cu imersiune
Horecons Profesional – echipamente profesionale si consultanta Horeca
Coldline Romania – echipamente frigorifice profesionale
Belcolade Chocolate – ciocolata belgiana
Puratos Grup – furnizor de materie prima
Gusta Pro – furnizor de materii prime si ustensile de cofetarie
Sezamo – furnizor fructe si legume
Pupici,
Cristina