Fursecuri cu ciocolata si nuci. Am vrut sa pregatesc o reteta noua de fursecuri si sa fie in ton cu anotimpul in care ne aflam. Nucile sunt printre preferatele mele atunci cand vine vorba despre fructele oleaginoase si adaosuri in blaturi sau cookies.
Nucile sunt crocante, aromate, sunt grase si rumenite miros asa de bine! In plus, in cofetaria romaneasca ocupa loc de cinste si sunt foarte iubite.

Nucile merg foarte bine cu ciocolata. Le-am combinat asadar intr-un fursec foarte ciocolatos, cu gust intens de ciocolata. Nu sunt fursecurile clasice, crocante pe care le stiti, ci au un aluat foarte pufos iar cookies-urile sunt groase.
Mie mi-au placut foarte mult si va avertizez de pe acum ca sunt foarte satioase si creeaza dependenta! Sunt acum in top 10 fursecuri preferate. Merita sa incercati si voi reteta.
De retinut la aceasta reteta
- fursecurile nu trebuie racite inainte de a le coace
- zaharul brun da un gust foarte special fursecurilor, dar daca nu aveti, puteti inlocui cu zahar normal
- puteti adauga ce vreti in aluat la final – diverse tipuri de picaturi de ciocolata sau nuci, fructe uscate sau popcorn pentru un gust usor sarat
- se pregatesc foarte rapid

Reteta fursecuri cu ciocolata si nuci
reteta pentru 19 fursecuri
Ingrediente
115 g unt moale, la temperatura camerei
90 g zahar brun
50 g zahar alb
5 g cafea pudra
1 ou mare
175 g faina de patiserie
40 g cacao pudra
7 g amidon
3 g bicarbonat
2 g sare
150 g picaturi de ciocolata neagra
50 g nuci tocate
Metoda
- Alifiem untul cu cele doua tipuri de zahar si cafea.
- Adaugam oul si omogenizam bine.
- Toate ingredientele uscate le amestecam intr-un castron si le dam prin sita. Le adaugam peste pasta de zahar si unt.
- Amestecam bine pana se incorporeaza tot.
- La final, se adauga ciocolata si nucile. Se amesteca doar cu o spatula.
- Se formeaza bile de aluat de 40 de grame si se aseaza la distanta pe o tava.
- Fursecurile se coc la 180 de grade timp de 12 minute, cu ventilatie.
- Se lasa la racit si se servesc. Sunt bune calde si reci.
- Se pastreaza bine intr-un recipient inchis ermetic timp de 1 saptamana.


Metoda si in imagini

Bon appetit!
1 mi-a mai ramas ! Descrierea este adevarata: gust intens de ciocolata, aromate, satioase si in ton cu anotimpul in care ne aflam.Cat despre dependenta si asta e adevarat. In concluzie, ma pregatesc sa fac o noua tava ! O reteta de top !
Ha! Ce ma bucur sa aud. 🙂