Cum a fost la cursul de Torturi clasice? A fost minunat. Cele doua zile petrecute alaturi de cursanti pasionati de cofetarie pregatind torturi delicioase m-a bucurat foarte mult. Pe langa meseria de cofetar, cea de trainer imi face multa placere. Imi doresc sa impartasesc din cunostinte si sa cunosc oameni cu aceleasi pasiuni si interese. Cu fiecare curs cresc si capat mai multa experienta in acest domeniu frumos.
Cursul de Torturi clasice a avut loc pe 8-9 iulie, la Horeca School, in Bucuresti. A fost ultimul curs de cofetarie din aceast vara pentru ca urmeaza o pauza pentru mine. Aceste cursuri o sa fie reluate in septembrie. Va astept cu drag!
La curs am realizat 9 torturi minunate alaturi de cursanti. Au fost doua zile intense, in care s-a lucrat mult. Toate retetele au fost lucrate de la zero, blaturile si cremele, insertiile de jeleu, montajele si decorul. De obicei, este multa agitatie odata ce trecem de prezentari si partea de intro despre curs si ce urmeaza sa facem. Totul se desfasoara rapid ca sa putem lucra cat mai multe elemente si sa pregatim totul in timp util. A doua zi mie imi place cel mai mult. Este mai liniste, ma ocup de finisaje si decor in timp ce particiantii pot sa-si ia notite. Apoi, aranjam masa de prezentare, facem fotografii si degustam!
Retetele lucrate au fost:
- Red Velvet
- Carrot Cake
- Trois Mousse
- Pavlova
- Padurea Neagra
- Opera Gateaux
- Fraisier
- Cheesecake copt
Multumesc partenerilor:
Deliciu de Ciocolata – furnizori de materii prime si ustensile de cofetarie
Debic Global – frisca si unt
Omnia Gusti – furnizori de materie prima Horeca
Bamix – cel mai bun mixer cu imersiune
Horecons Profesional – echipamente profesionale si consultanta Horeca
Coldline Romania – echipamente frigorifice profesionale
Belcolade Chocolate – ciocolata belgiana
Puratos Grup – furnizor de materie prima
Vanilie de Madagascar – vanilie de calitate
Gusta Pro – furnizor de materii prime si ustensile de cofetarie
Microgreens Romania – furnizor de microplante, fructe si legume
Va las cateva imagini frumoase de la curs.