Curs de eclere moderne. Pentru cei pasionati de cofetarie, dar in special de eclere, am creat un curs dedicat in totalitate acestui desert. Eclerele sunt foarte populare in zilele noastre si multa lume le adora. Am observat un interes crescut in a realiza coji de eclere in cofetarii, dar si consumul a crescut in acelasi timp. E foarte greu sa nu iti placa un ecler, sincer.

Varietatea care exista azi e pentru orice gust si preferinta. In Franta exista buticuri dedicate doar eclerului si pot exista pana si 200 de modele si gusturi.

La cursul de eclere moderne am ales 6 retete, plus una bonus care sa reprezinte tot ce este popular azi si la moda. In acelasi timp, mi-am dorit sa fie prezente mai multe gusturi de la ciocolata, la cocos si fructe.

Cui i se adreseaza cursul?

Acest curs este pentru toti pasionatii de cofetarie. Este un curs de nivel mediu, care se adreseaza si celor care fac eclere acasa pentru familie si cei dragi, dar si pentru cei care au un business in domeniu.

Ce facem la curs?

Pregatim aluatul de eclere de la zero si invatam secretele din spatele prepararii lui. Acest aluat este de baza in cofetarie si este foarte complex. Cu informatiile corecte si un ghid bun, pot iesi foarte bine de fiecare data. Pregatim creme, dar si alte elemente, precum jeleuri si nelipsitul craquelin. Pregatim glazuri si elemente de decor.

6 retete de eclere + Bonus – ecler Rocher

  • Red Kiss – ecler cu fructe rosii
  • Amaro – ecler cu coaja de cacao si ciocolata amaruie
  • X-mas – ecler cu crema de fistic si portocale
  • Coco Puff – ecler cu cocos
  • Noisette Supreme – ecler cu crema de alune de padure si caramel
  • Lemon cheesecake – ecler cu cheesecake de lamaie si afine

Cat dureaza cursul?

Cursul dureaza o zi, de la 9.30 – 18.00. Toate produsele sunt realizate intr-o zi, sunt coapte si decorate.

Unde are loc cursul?

Cursul are loc la Horeca School in Bucuresti.

Participantii vor primi suportul de curs cu toate retetele si o cutie cu eclere la final de zi. Se acorda si diploma de participare din partea scolii.

Parteneri:

Deliciu de Ciocolata – furnizori de materii prime si ustensile de cofetarie
Debic Global – frisca si unt
Omnia Gusti – furnizori de materie prima Horeca
Bamix – cel mai bun mixer cu imersiune
Horecons Profesional – echipamente profesionale si consultanta Horeca
Coldline Romania – echipamente frigorifice profesionale
Belcolade Chocolate – ciocolata belgiana
Puratos Grup – furnizor de materie prima
Vanilie de Madagascar – vanilie de calitate
Gusta Pro – furnizor de materii prime si ustensile de cofetarie
Microgreens Romania – furnizor de microplante, fructe si legume

Update – imagini de la curs. Multumesc tuturor pentru participare! 🙂

CategoriesFără categorie
Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.