D

Degustare de revistă. Omnivor

DSC_0300

Cum se degustă o revistă? Se aleg cele mai bune ingrediente și se gătește de zor, se lansează o invitație, se adună un grup restrâns de oameni în același loc iar totul se servește cu o revistă numai bună de savurat. Jurnal de cultură gastronomică, și nu revistă glossy, Omnivor este presărată cu povești culinare cu tâlc, oameni pasionați de gătit, cu bloguri și proiecte frumoase, ilustrații care-ți iau ochii și poze yummy. O inițiativă foarte bună a celor de la DOR. Parcă mi-au citit gândurile. Pe lângă rețete, sfaturi și articole despre gătit din reviste dedicate, văzute la TV sau citite de pe net, acum am ocazia să mă delectez cu o altfel de lectură, una gastronomică și de bun gust. Este un jurnal pe care-l pot purta cu mine în timp ce devin martoră la frânturi din viața altor oameni pasionați de mâncare ca mine. M-am lăsat absorbită zilele astea de conținut și m-a încântat peste măsură.

DSC_0268

Pentru că mâncarea nu se rezumă doar la actul degustării, ci ascunde întotdeauna în spate o pregătire, multă grijă și atenție, un om sau mai mulți, o poveste și multă multă dragoste. Cred că din acest motiv a apărut revista și s-a dorit descoperirea acestor oameni și a poveștilor lor. Ca să ne bucurăm mai mulți de ele și să privim poate mâncarea cu alți ochi, să ne apropiem de ea mai mult și să-i implicăm și pe cei din jur. Mâncarea chiar apropie, leagă prietenii și deschide conversații.

Din dragoste și pasiune pentru gătit mi-am început și eu blogul iar într-o zi visez la povestea mea care să poată să amuze, să încânte și să inspire. Momentan încă lucrez la personaje și conturez detaliile.

DSC_0249

Experiența participării la evenimentul de lansare al revistei, care a avut loc marți la Grădina OAR și despre care puteți citi mai multe aici mi-a plăcut pentru atmosferă, pentru oamenii implicați în proiect și participanți, cu care am stat de vorbă și am schimbat impresii. Am fost însoțită doar de aparatul meu foto, pe care l-am scos pentru prima dată afară din bucătărie și am putut experimenta fotografia outdoor, momente savurate intens.

DSC_0343

DSC_0317

DSC_0424

DSC_0420

I-am cunoscut cu ocazia asta și pe cei de la PopUp Dinner, cuplul Irina și Vali, care au complotat un meniu fastuos și de voie bună cu o gustare, fel principal și un “mic” desert, toate degustate până aproape de miezul nopții. Puțin ajutor au primit și de la Apă.Făină.Sare și Cookie Jar. Multumesc tuturor pentru cina Omnivor!

gustare

DSC_0443

felul principal

DSC_0462

DSC_0457

desert

DSC_0493

Am plecat de acolo puțin buimacă și euforică după o zi lungă și plină de emoții pozitive, din care am rămas cu amintiri frumoase, prietenii legate și gustul de pâine proaspăt în minte. Și cel mai nou accesoriu, revista Omnivor, pe care voi continua s-o degust cu plăcere.

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.