S

Salată de fasole verde cu lămâie și parmezan

DSC_0214

În weekend am fost în piață. Îmi place mult să mă plimb prin piețe, să mai iau pulsul, să văd ce apare nou și să găsesc comori cum ar fi fire de cimbru proaspăt cu floricele cu tot. Arată bine pe o friptură sau pe cartofi. Am luat și un fir de cimbru, printre altele. Însă cel mai mult m-am bucurat să găsesc fasole verde pentru care aveam deja o rețetă în minte. Este o salată cu ingrediente foarte la îndemână, puține și care nu necesită mult timp. Se poate servi simplă sau drept garnitură. Cum preferați.

Ingrediente

200 gr fasole verde
2 căței de usturoi
50 gr parmezan sau orice alt cașcaval
ulei de măsline
puțin suc de lămâie
sare

Timp de preparare: 20 de minute

Punem la fiert într-o oală apă cu puțină sare. Spălăm fasolea și tăiem codițele.

DSC_0087

DSC_0120

Radem parmezanul sau orice alt cașcaval dacă nu avem. Țineți minte însă ca parmezanul este foarte sărat și nu mai este nevoie să adăugați sare la final.

DSC_0066

Când fierbe apa, adăugăm fasolea și o fierbem cam 6 minute. Puteți să o mai gustați. Trebuie să fie moale și să nu scârțâie când o mestecați.

DSC_0130

Când e gata păstrăm puțin din apă pentru că ne trebuie la sos. Scurgem fasolea și o lăsăm deoparte ca să se zvânte puțin.

Înapoi în oală adăugăm puțin ulei de măsline și usturoiul. Când începe să se coloreze, adăugăm fasolea și amestecăm bine.

Adăugăm și parmezanul, puțină apă în care a fiert fasolea și stoarcem puțin suc de lămâie. Lăsăm să fiarbă până ce se formează un sos lipicios.

Servim imediat.

DSC_0157

Bon appétit!

CategoriesFără categorie
Spread the love
  1. Vero Nica says:

    Salut Cristina. Am facut azi reteta ta de fasole verde, garnitura pentru piept de pui la gratar. Foarte bun. Merci. Sunt cu ochii pe blogul tau 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.