În weekend am fost în piață. Îmi place mult să mă plimb prin piețe, să mai iau pulsul, să văd ce apare nou și să găsesc comori cum ar fi fire de cimbru proaspăt cu floricele cu tot. Arată bine pe o friptură sau pe cartofi. Am luat și un fir de cimbru, printre altele. Însă cel mai mult m-am bucurat să găsesc fasole verde pentru care aveam deja o rețetă în minte. Este o salată cu ingrediente foarte la îndemână, puține și care nu necesită mult timp. Se poate servi simplă sau drept garnitură. Cum preferați.
Ingrediente
200 gr fasole verde
2 căței de usturoi
50 gr parmezan sau orice alt cașcaval
ulei de măsline
puțin suc de lămâie
sare
Timp de preparare: 20 de minute
Punem la fiert într-o oală apă cu puțină sare. Spălăm fasolea și tăiem codițele.
Radem parmezanul sau orice alt cașcaval dacă nu avem. Țineți minte însă ca parmezanul este foarte sărat și nu mai este nevoie să adăugați sare la final.
Când fierbe apa, adăugăm fasolea și o fierbem cam 6 minute. Puteți să o mai gustați. Trebuie să fie moale și să nu scârțâie când o mestecați.
Când e gata păstrăm puțin din apă pentru că ne trebuie la sos. Scurgem fasolea și o lăsăm deoparte ca să se zvânte puțin.
Înapoi în oală adăugăm puțin ulei de măsline și usturoiul. Când începe să se coloreze, adăugăm fasolea și amestecăm bine.
Adăugăm și parmezanul, puțină apă în care a fiert fasolea și stoarcem puțin suc de lămâie. Lăsăm să fiarbă până ce se formează un sos lipicios.
Servim imediat.
Bon appétit!
Salut Cristina. Am facut azi reteta ta de fasole verde, garnitura pentru piept de pui la gratar. Foarte bun. Merci. Sunt cu ochii pe blogul tau 🙂
Buna Vero Nica. 🙂 Super! Ma bucur mult ca ti-a placut. Spor la gatit in continuare si te astept cu drag pe blog.