Vă prezint un desert care cu siguranță va fi pe placul tuturor pentru că e o combinație de mai multe plăceri culinare: înghețată, biscuți, fructe, aromă de cafea și puțină ciocolată. Rețeta mi-a făcut cu ochiul de când am văzut-o și nu m-am putut abține să nu o prepar. Puteți să o încercați și voi ca să vedeți cât este de ușor de pregătit și mai ales de savurat. Pentru servire puteți folosi clasicele cești de cafea, care o să transforme desertul într-un adevărat moment de relaxare și încântare.
Ingrediente
(două persoane)
6 biscuiți simpli sau cu unt/iaurt
vișine din compot
4 cupe de înghețată de vanilie
câteva lingurițe de cafea îndulcită
cicolată neagră pentru ras
Timp de preparare: 10 minute
Facem mai întâi cafeaua și o lăsăm la răcit.
În două cești de cafea zdrobim biscuiții cu mâna – câte 3 de persoană. Se va crea un strat suficient de înalt și crocant ca să susțină ce punem deasupra.
Adăugăm câteva vișine în fiecare ceașcă, după preferințe.
Punem două cupe de înghețată de persoană.
Mai adăugăm niște vișine de decor. Turnăm câteva lingurițe de cafea peste desert. La final, radem ciocolată neagră deasupra.
Acum e momentul mult așteptat în care lăsăm grijile deoparte și ne bucurăm de un desert răcoros și dulce. Servim imediat pentru că înghețata va începe să se topească iar biscuiții nu vor mai fi crocanți. De fapt, cine va putea să se abțină să nu deguste? 🙂
Bon appétit!