S

Supă cremă de păstârnac şi ghimbir cu bacon crocant

DSC_0981

Prima mea supă cremă. A ieşit ceva foarte cremos şi fin, cu un gust uşor dulceag iar la final înţepător de la ghimbir. O combinaţie foarte interesantă. Vă invit şi pe voi să încercaţi şi să vă lăsaţi surprinşi de arome. O să vă placă! Ce trebuie să ştiţi de la început şi dacă faceţi supe creme în general este că aveţi nevoie de un blender, aparat sau unul de mână. Ca topping puteţi fi creativi şi folosi frunze de pătrunjel, seminţe prăjite, condimente pentru extra flavor, brânză sau smântână. Eu am mers la sigur cu bacon crocant şi crutoane.

Ingrediente
(pentru 3-4 porţii)

1 morcov
1 ţelină
1 ceapă potrivită
400 gr. păstârnac
o rădăcină proaspătă de ghimbir de mărimea degetului mare
2 căţei de usturoi
ulei de măsline
900 ml. apă clocotită
o mânuţă de pătrunjel
sare
piper

Timp de preparare: 40 de minute

Ne ocupăm de legume mai întâi. Curăţăm morcovul, ţelina, ceapa, păstârnacul, ghimbirul şi usturoiul şi le tocăm mare.

DSC_0866

Punem o oală mare, de preferat non-aderentă, pe foc şi adăugăm 2 linguri de ulei de măsline. Adăugăm tot ce am tocat mai sus şi amestecăm cu o lingură de lemn. Le ţinem pe foc 10 minute parţial acoperite. Ceapa trebuie să se călească puţin şi morcovii să se înmoaie.

DSC_0879

Adăugăm cei 900 ml. apă clocotită, amestecăm şi dăm în clocot. Apoi dăm focul mai încet şi fierbem înăbuşit timp de încă 10 minute. La final adăugăm frunzele de pătrunjel, tocate.

DSC_0893

Iese cam aşa.

DSC_0902

Punem sare şi piper şi omogenizăm cu un blender.

DSC_0920

Pentru servire eu am ales topping de bacon crocant şi crutoane alături.

DSC_0934

DSC_0995-1

Bon appétit!

CategoriesFără categorie
Spread the love
  1. Supa aceasta direct la suflet iti merge! (mai ales pe timp de toamna). Si eu o fac, dar pun cam 2cm de ghimbir (gros cat degetul). Imi pare ca aroma mai discreta a ghimbirului pune mult mai bine in valoare aroma generala a supei. Geniu Jamie Oliver cu supa lui cu tot 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.