Vara porumbul fiert este nelipsit de la noi. Se mănâncă la mare, în parc, acasă şi chiar la birou. Eu am făcut într-o zi şi a avut succes. 🙂
M-am gândit şi am vrut să văd şi alte modalităţi de a prepara prorumb fiert decât cele clasice, cu sare sau pe grătar. Bune şi acestea, dar de ce să nu trecem la nivelul următor? Porumb cu unt şi brânză. Este atât de fin şi devine uşor dulceag încât se topeşte în gură. Iuţeala ardeiului vă va face să transpiraţi şi mai mult într-o zi toridă de vară, dar e de bine că eliminăm toxine.
Ingrediente
3 ştiuleţi de porumb
60 de gr. parmezan
fulgi de ardei iute uscat
unt
1 lămâie/lime
sare
piper
Timp de preparare: 50 de minute
Curăţăm porumbii şi păstrăm foile. Le vom pune în oală peste porumbi ca să-i acoperim şi să-i ţinem sub apă.
Punem la fiert porumbii cu foile într-o oală cu apă clocotită deja, cu puţină sare. Fierbem 30-40 de minute în funcţie de porumbi – dacă sunt de lapte o să se fiarbă mai repede, dacă sunt mai bătrâni se fac mai greu. Oricum, verificaţi după ceva timp cu unghia dacă intră uşor în boabe. Dacă da, atunci sunt gata.
Radem parmezanul. Cam 60 de grame ajung pentru 3 porumbi.
Adăugăm fulgii de ardei, după gust şi gradul de iuţeală dorit.
Când sunt gata porumbii îi strecurăm şi îi punem pe o farfurie şi îi ungem cu unt. O să se lipească foarte bine parmezanul de ei şi au un gust mai bun. Orice este mai bun cu unt. Eu i-am tăiat pe jumate ca să fie mai uşor de mâncat.
Trecem acum fiecare bucată prin farfuria magică de sus.
Asezonăm cu sare şi piper. Stoarcem puţină lămâie peste.
Şi acum partea preferată. Degustarea! Nu aştepaţi prea mult. Sunt buni calzi şi vă garantez că nu o să vă puteţi abţine.
Bon appétit!