T

Tăieţei de casă cu gouda şi gorgonzola

DSC_0450-4

Îmi place să prepar în casă ceea ce obişnuiam să cumpăr până acum din magazin precum paste, pâine şi mai nou tăieţei. O reţetă atât de simplă şi uşoară. De ce să nu fac şi eu? Nimic nu se compară cu gustul pe care îl au mâncărurile gătite în casă, controlul pe care îl ai asupra ingredientelelor pe care le adaugi, pe care le alegi, grija pe care o oferi întregului proces şi prospeţimea garantată. Şi apoi este relaţia apropiată dintre tine şi mâncare atunci când găteşti, când frămânţi un aluat moale şi pufos cu mâinile delicat înfăinate. Liniştea care te cuprinde, starea de concentrare în care te pierzi şi rezultatul care nu încetează să te suprindă pentru că e făcut de tine şi asta e cea mai mare mulţumire. Aceşti tăieţei merg bine cu orice: puţin unt şi salvie, sos de roşii cu usturoi, legume uşor prăjite în ulei de măsline şi cimbru sau cu brânză. Eu sunt topită după brânză şi am ales două dintre preferatele mele, gouda şi gorgonzola.

Ingrediente
(pentru 2 porţii)

200 gr. făină
2 ouă
2 linguri de apă călduţă
un vârf de sare
100 gr. gouda
40 gr. gorgonzola
piper negru proaspăt măcinat

Timp de preparare: 25 de minute

Într-un castron amestecăm făina cernută, cele două ouă bătute anterior, apa călduţă şi sarea.

DSC_0297-3

Frământăm până obţinem o bilă de aluat.

DSC_0320-2

Presărăm făină pe masă şi pe făcăleţ. Întindem o foaie subţire de aluat.

DSC_0347-2

Împachetăm aluatul ca pe o ruladă dintr-o margine în alta. Trebuie să avem grijă să nu apăsăm foarte mult pe el pentru că se lipeşte şi ne va fi greu după aceea să-l tăiem.

DSC_0368-2

Cu un cuţit bine ascuţit tăiem fâşii. Grosimea depinde de gusturi, pot să fie mai groase sau subţiri.

DSC_0381-2

Desfacem fâşiile şi lăsăm tăieţeii la zvântat.

DSC_0402

Punem apă la fiert cu puţină sare. Atunci când fierbe, aruncăm tăieţeii şi în 5 minute maxim sunt gata. Îi gustaţi. Asta este partea bună la făinoasele preparat în casă – sunt gata foarte repede.

Scurgem tăieţii şi păstrăm puţină apă, 2-3 linguri. Îi punem înapoi în cratiţă şi adăugăm cubuleţe de gouda şi bucăţi de gorgonzola. Amestecăm repede la foc mic de tot până se topeşte caşcavalul gouda.

Punem în farfurii şi servim pe loc. Măcinăm puţin piper negru pe deasupra şi asta e tot.

DSC_0485

DSC_0488-2

DSC_0493-3

Bon appétit!

CategoriesFără categorie
Spread the love
    1. admin says:

      Buna Oana. Mersi mult! 🙂 Gouda este o branza olandeza galbena. Eu am cumparat-o din hipermarket. Se gaseste feliata la caserola sau bucati mai mari. Merita sa o incerci!

    1. admin says:

      Daaaa. Si mie imi plac foarte mult. Am inceput recent sa fac si nu m-am mai oprit. Sunt de fapt ca niste paste pentru ca reteta e asemanatoare cu pastele facute in casa in Italia. Imi plac si pastele foarte mult. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.