Asta chiar este o reţetă sănătoasă, rapidă şi fără bătăi de cap. Cuptorul face totul pentru voi. Este o masă completă pentru că are legume, carne şi sos, toate în acelaşi pacheţel. Sosul pesto, care este italian şi reprezintă o combinaţie de ulei de măsline, frunze de busuioc, seminţe de pin sau nuci, usturoi şi parmezan, poate fi cumpărat de la magazin la borcan sau îl puteţi face în casă dacă aveţi timpul necesar. O să revin cu o reţetă curând. Până atunci preparaţi acest somon la cuptor care se face prea uşor ca să nu încercaţi. O să vedeţi că merită! Spor!
Ingrediente
(pentru 2 porţii)
2 mâini de fasole verde
2 lămâi
2 fileuri de somon potrivite, cu piele sau fără, fără oase şi solzi
2 linguri cu vârf de sos pesto verde
ulei de măsline
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat
Timp de preparare: 30 de minute
Ne trebuie aproape un metru de folie de staniol pe care o împăturim în jumătate ca să obţinem două straturi. Apoi începem să montăm straturile.
Primul strat: fasole verde, spălată şi fără tulpini.
Al doilea strat: somonul.
Al treilea strat: sosul pesto.
Obţinem asta.
Stropim cu ulei de măsline, stoarcem o lămâie, jumătate pe o porţie, cealaltă jumătate pe a doua porţie. Asezonăm cu sare şi piper. Adunăm marginile şi împăturim ca să obţinem două pacheţele pe care le punem într-o tavă de copt.
Băgăm tava în cuptorul încins în prealabil la 200 grade C. Ţinem 15 minute. Scoatem tava şi lăsăm somonul să se odihnească un minut înainte să verificăm dacă este pătruns. Eu am mai lăsat încă 5 minute apoi.
Servim pe loc cu puţină lămâie alături, cu garnitură de cartofi sau fără. Avem deja legume. 🙂
Bon appétit!