Liudmila este sora mea şi fiinţa pe care o iubesc cel mai mult pe acest pământ. Ea lucrează, pictează, mai nou face cursuri de street dance şi desenează pe tricouri şi cel mai important, găteşte. Este un multi talent şi o inspiraţie pentru mine. Avem o relaţie foarte specială noi două mai ales pentru că suntem gemene şi se zice că gemenii simt altfel sau se înţeleg altfel. Sunt de aceeaşi părere. În concluzie nu ştiu ce m-aş face fără ea. Este jumătatea mea spirituală şi echilibrul meu. Să ne întoarcem la gătit însă.
Nu doar eu gătesc în casă. Lulu face şi ea bunătăţi, mai mult pentru că trebuie şi nu vrea să recunoască faptul că îi şi place. Găteşte simplu, caută reţete atunci când nu mă întreabă pe mine ce să mai gătească, le face, ies mereu bine, se asigură că dureză puţin şi nu sunt complicăciunea de pe pământ iar eu sunt happy. Chiar îmi place cum găteşte sisi şi mă bucur că amândouă facem asta astfel încât să fie mereu mâncare în casă. Prin oraş nu prea mâncăm. Liudmilei îi place să facă tarte şi checuri, vrea să se specializeze în aşa ceva, fripturi, supe creme, salate, orez şi dovlecei pane!! Da, această reţetă este super reţeta dovleceilor pane. A făcut-o o dată, de două ori, de trei ori şi acum deja am pierdut şirul. Pe scurt, am devenit dependente de aceşti dovlecei iar vara asta am mâncat foarte mulţi.
Este o reţetă simplă, uşor de făcut, merge cu pâine şi mujdei catifelat de usturoi cu iaurt grecesc. Te unge pe suflet şi nu mai rămâne nimic în farfurie. Asta e sigur! Acum Liudmila vă prezintă reţeta ei de dovlecei pane la cuptor şi speră să vă placă. Ea este prima dintr-o serie de reţete pe care vreau să le conving pe prietenele mele să vi le zică. Sper să şi reuşesc.
Ingrediente
1 dovlecel mediu tăiat rondele subţiri
1 ou bătut
sare
piper
parmezan ras, 2-3 linguri
pesmet, 2-3 linguri
ulei de măsline
Timp de preparare: 50 de minute din care 40 de minute este timp de coacere
Spălăm dovlecelul, tăiem capetele şi apoi îl tăiem rondele subţiri. Pregătim două castroane în care punem oul bătut cu sare şi piper şi amestecul de pesmet cu parmezan. Trecem fâşiile de dovlecel prin ou si prin amestec şi le aşezăm în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt. Ne iese cam o tavă şi un pic dintr-un dovlecel mediu. Mult, ştiu, dar e bine, nu? 🙂
Când e plină tava cu dovlecei turnăm puţin ulei de măsline printre rondele şi o băgăm la cuptorul preîncălzit. Ţinem 20 de minute pe o parte şi 20 de minute pe cealaltă parte. Trebuie să fie rumenite şi coapte bine rondelele de dovlecel. Le lăsăm la răcit puţin când sunt gata.
Pentru ele, cel mai bun sos este mujdeiul de usturoi amestecat cu iaurt grecesc ca să fie fin şi mătăsos şi nu aşa puternic la gust, două felii de pâine sănătoase şi două persoane care să le mănânce.
Nu o să vă mai săturaţi de reţeta asta. Vă garantez!
Bon appétit!
M-am temut ca nu aparea usturoiul printre ingrediente. Par a fi delicioase. Mie tare-mi plac dovleceii pane si clasici, dar asa nu-s nici uleioase, mai au si parmezan….
Da, este o reţetă simplă transformată în ceva mult mai sănătos şi cu un twist interesant – acel parmezan, care face dovleceii şi mai crocanţi şi mai gustoşi. Spor la gătit! 🙂