F

Festin cu prepeliţe sub dud

colaj2-1

Duminica trecută am avut plăcerea să degust pentru prima dată prepeliţă. Am fost la primul eveniment culinar al asociatiei România Culinară, din care fac parte mai nou, şi am vrut să vă povestesc despre asta. Multe „prime” se întâmplă în ultima perioadă. Nu am avut când să scriu mai devreme despre experienţă pentru că sunt mai ocupată ca o albinuţă lately şi nici eu nu mai ştiu de capul meu. Sper doar ca lucrurile să se aşeze mai repede şi să mă liniştesc puţin cu ocazia asta.
Despre eveniment vreau să vă spun însă mai multe. M-am întâlnit acolo şi cu fetele de la Isabela Cuisine şi Cooking with my soul. E frumos să cunosc şi eu în sfârşit persoanele din spatele acestor bloguri frumoase şi să mai schimb vorbe, impresii, descoperiri cu cineva care are aceleaşi pasiuni şi plăceri culinare ca mine. Şi care fotografiază mâncarea de o mie de ori până o servesc şi până se răceşte, dar sunt ok cu asa. Suntem puţin masochiste aşa, dar ne-am obişnuit şi realizăm că este riscul meseriei. Mă bucur că ne-am întâlnit fetelor.
Pentru că am ajuns mai devreme am putut să mă plimb după bunul plac prin restaurant, unde am fost pentru prima dată, şi m-a încântat peste măsură. Este elegant, decorat cu mult stil şi bun gust, surprinzător, mai ales la etaj unde sunt saloanele şi un separeu minunat şi intim. Este o atmosferă de epocă veche şi foarte cozy la Morgan La Dud şi m-am simţit de parcă aş fi fost mai degrabă la cineva acasă şi nu într-un restaurant.

colaj1

DSC_0839

DSC_0857

DSC_0845-2

DSC_0868-2

La terasă a avut loc degustarea şi am început cu şapte antreuri pe bază de ouă de prepeliţă: salată cu ouă de prepeliţă marinate, ouă de prepeliţă cu icre de somon, rilette de raţă, ouă de prepeliţă şi lavandă, pipote de raţă, ouă marinate de prepeliţă şi fistic crocant, ouă cu mousse foie gras şi valeriană, ouă cu dulceaţă de vişine, mere uscate, andive, ouă şi wasabi.

DSC_0836-2

DSC_0892-2

DSC_0899-2

DSC_0931-2

DSC_0933-2-2

Şi apoi cele trei feluri principale: prepeliţă gătită în suc de portocale şi anason, servită cu piure de morcovi, prepeliţă cu confit de prune şi prepeliţă umplută cu hribi şi foie gras servită cu sote de spanac şi sos de armangniac (cea mai bună).

DSC_0972-2

DSC_0984-2

DSC_0985-2
Ingredientele principale, ouăle şi carnea, au fost puse la dispoziţie de către cei de la Ferma Bună, prima fermă şi primul abator de prepeliţe autorizat din România. Este singura fermă de prepeliţe de pe teritoriul ţării, autorizată sanitar-veterinar pentru comerţ intracomunitar şi cu un sistem HACCP implementat. Puteţi face comandă de carne şi ouă de la ei. Vedeţi pe site.
Chef Eduard Istoc a fost însă cel care a gătit ingredientele şi le-a aranjat atât de frumos pe farfurie. Complimente chef-ului!
A fost o dumincă plăcută, petrecută cu oameni frumoşi, mâncare bună şi un moment de neuitat.
Acum face parte oficial din arhiva mea de experienţe culinare şi se adaugă la această călătorie culinară începută alături de voi.
Mă bucur că am împărţit o mică bucurie azi cu voi!

Pe curând,
Cristina

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.