S

Sorbet de pepene roşu

DSC_0170

Am fost de curând la Chicca Ristorante in Bucarest la un eveniment cu alţi colegi bloggeri şi jurnalişti iar la finalul serii ca desert ne-au servit sorbet de pepene roşu. O minune răcoritoare şi delicioasă, un alt mod de a servi un fruct atât de des savurat pe timp de vară şi atât de sănătos. De ce să nu fac şi eu acasă atunci? Este atââââât de simplu încât nu o să vă vină să credeţi că puteţi face şi voi acasă un preparat aşa fancy, precum şi numele pe care îl poartă. În mod obişnuit un sorbet conţine doar piure de fructe sau suc de fructe care este combinat cu apă şi zahăr sau alt fel de îndulcitor, dar reţetele pot varia. Este însă mult mai uşor de preparat decât îngheţata, doar că din păcate tot trebuie să stea la congelator ceva ore bune sau chiar peste noapte şi apoi blendat din nou ca să capete o textură mai fină. E totuşi un desert îngheţat aşă că nu-i bai. Cine are răbdare, sorbet de pepene roşu mănâncă.

În reţeta de mai jos eu nu am pus apă pentru că el deja conţine multă şi nu mai este nevoie.

DSC_0173

Ingrediente

750 gr. pepene roşu, fără sâmburi şi tăiat bucăţi
suc de la 1/2 lămâie
3-4 linguri de miere

Timp de preparare: 15 minute + câteva ore cât se ţine la frigider sau chiar peste noapte

Spălăm pepenele şi îndepărtăm miezul de coajă. Scoatem sâmburii şi îl tăiem bucăţi. Le băgăm la blender şi le mixăm bine până iese suc. Adăugăm sucul de la lămâie şi mierea. Punem rezultatul într-un recipient şi băgăm la congelator. Ţinem câteva ore până îngheaţă sau chiar peste noapte. Cel mai important este ca după ce îngheaţă sorbetul să îl mai mixăm o dată cu un blender de mână ca să fie şi mai fin. Îl băgăm apoi din nou la congelator până se întăreşte.

Servim în cupe de îngheţată decorate cu chipsuri de ciocolată şi bucăţi mici de pepene roşu.

Bon appétit!

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.