B

Briose cu afine şi dulceaţă de fructe de pădure

DSC_0450-2

Am mai încercat reţeta asta până acum şi mi-a plăcut mult de tot. Am rămas la ea pentru că mi-a ieşit de fiecare dată indiferent cu ce umplutură am hotărât să prepar brioşele. Acum însă am încercat ceva diferit, şi anume am folosit lapte praf de soia ca să experimentez puţin. Este un pic mai convenabil decât să am mereu lapte în frigider şi dacă vreau să fac o prăji sau nişte brioşe atunci asta mă poate salva. Laptele praf de soia nu e greu de folosit ci trebuie doar dizolvat în puţină apă fierbinte şi lăsat la răcit. Nu are un miros sau gust puternic deci nu afectează aroma brioşelor. Desigur, se poate folosi lapte de soia de la cutie, mai ales pentru cei care au renunţat la laptele animal. Ideea este că se poate înlocui şi acum ştiu şi cu ce. I am happy! Ce nu am reuşit să fac este să folosesc acest lapte praf de soia la clătite. Nu-mi place deloc cum ies, dar poate nu am încercat eu cum trebuie. O să mai insist. Până atunci eu mă bucur de brioşe. Voi nu?

DSC_0433

Ingrediente

225 gr. făină
2 linguriţe praf de copt
150 gr. zahăr fin
75 gr. unt topit
1 păstaie de vanilie sau 1/2 linguriţă de esenţă de vanilie
1 ou bătut
200 ml. lapte de soia, praf sau de la cutie
150 gr. afine
2-3 linguri de dulceaţă de fructe de pădure

Timp de preparare: 35 minute

DSC_0546-2

Dacă folosim lapte praf de soia atunci încălzim 200 ml. de apă şi dizolvăm 2 linguri de praf. Lăsăm puţin la răcit.
Într-un castron cernem făina, praful de copt, adăugăm zahărul şi amestecăm.
Într-un alt castron batem oul, turnăm untul topit şi răcit, laptele şi miezul de la păstaia de vanilie sau esenţa. Amestecăm şi turnăm în primul castron. Amestecăm din nou şi adăugăm afinele spălate şi uscate, lăsând câteva deoparte. Încorporăm şi cele 2-3 linguri de dulceaţă. Turnăm compoziţia în formele de brioşe. La final, punem afinele rămase pe deasupra brioşelor şi putem să mai adăugăm puţină dulceaţă.

Coacem brioşele timp de 25 de minute în cuptorul preîncălzit sau până devin rumene la suprafaţă şi pufoase. Lăsăm la răcit şi servim.

DSC_0560

DSC_0606

DSC_0587

Bon appétit!

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.