{

{GIVEAWAY} Noua carte Ottolenghi, Sweet

coperta carte Ottolenghi Sweet colaj

Azi se lansează oficial în Londra noua carte Ottolenghi, Sweet. Este prima lui carte de reţete dedicată în totalitate deserturilor, după cum v-aţi dat seama deja. S-a lucrat cam doi ani la proiect şi reţetele au fost testate la miligram. Multe din ele sunt exact ca cele pe care pastry chefii din restaurantele Ottolenghi le folosesc şi sunt chiar prăjiturile care se vând în vitrină, altele sunt noi, şi toate, dar toate conţin foarte mult zahăr.

Cartea începe cu un Manifest al Zahărului şi deviza Ottolenghi – abundenţă, integrare şi sărbătoare. Reţetele nu sunt pentru cei care ţin dietă şi care se feresc de zahăr, unt sau nuci. Puţine sunt opţiunile fără gluten sau alune, lactate, etc., adică pentru cei cu alergii. Cartea este despre deserturi cu multă ciocolată, bezea şi unt, decorate din abundenţă cu fructe proaspete şi fistic şi care încântă toate simţurile şi provoacă fericire.

Am cumpărat cartea Sweet din restaurantul-deli Ottolenghi din Notting Hill. E semnată de cei doi autori, Yotam Ottolenghi şi Helen Goh, mâna lui dreaptă când vine vorba despre patiserie. Dau cadou pe blog un exemplar pentru cineva norocos. Mai durează până se traduce şi în română şi e păcat să nu decoreze un raft din casa cuiva şi mai ales să inspire la câteva kilograme în plus.

carte Ottolenghi Sweet desert

Eu am lucrat la Ottolenghi timp de 1 an ca pastry chef, perioadă în care am fost promovată la poziţia de Head Chef la filiala Ottolenghi Motcomb din Belgravia. Timpul petrecut acolo a fost foarte greu şi cu multe provocări, dar şi extrem de frumos şi plin de satisfacţii. Am învăţat multe despre patiserie şi nu numai, am cunoscut oameni din toată lumea, mi-am depăşit multe limite, am crescut, am suferit, m-am îndrăgostit şi am făcut tone de prăjituri. Nu există desert care să nu-mi fi plăcut din ce am copt şi gustat la Ottolenghi. Am descoperit multe reţete şi prăjituri noi, arome şi gusturi deosebite. Ce pot să vă spun despre prăjiturile de la Ottolenghi este că gustul şi aspectul vin înaintea unui simţ practic sau economic când vine vorba de costuri. Se folosesc multe midgale, ciocolată, fistic şi fructe proaspete din abundenţă pentru mai toate reţetele.

carte Ottolenghi Sweet bucatarie

Info. Cartea Sweet are 361 de pagini şi 110 reţete. Pozele sunt amazing şi sunt făcute de o echipă de fotografi profesionişti din America, nişati pe food photo. Dintre capitole: cookies şi biscuiţi, mini-prăjituri, cheesecakes, tarte şi plăcinte, deserturi. Vă recomand cheesecake-ul cu fructul pasiunii, fursecurile cu nuci pecan şi ciocolată, teacake-ul cu lămâie, afine şi migdale şi tortul cu măr şi ulei de măsline. Am copt sute de torturi din astea şi mirosul e fantastic când ies 8 torturi odată din bucătărie.

carte Ottolenghi Sweet

Ce trebuie să faceţi. Lăsaţi aici un comentariu şi spuneţi de ce vă doriţi cartea asta. Daţi like paginii de Facebook a blogului, Anason cu Lapte şi daţi like şi share la postul despre giveaway. Simplu. Ne auzim în 4 zile cu numele câştigătorului. Trag la sorţi şi anunţ pe blog şi pe pagina de fb aşa că staţi aproape.

Nu mai fugiţi de zahăr şi savuraţi o prăjitură din când în când. Face bine la suflet.

Pe curând,

Cristina

Update. Câştigătoarea cărţii Sweet este Georgiana! Felicitări Georgiana şi mulţumesc pentru participare. Te voi contacta în curând pentru detalii. Vă mulţumesc tuturor pentru interes şi că v-aţi înscris! Vă mai aştept şi pe viitor.

castigator concurs Ottolenghi

CategoriesGiveaways
Spread the love
  1. Big congrats pentru experienta ta și spor înainte!
    Eu nu am cărți de rețete. Pentru ca gătesc puțin, din rețete găsite pe bloguri. Dar ce-mi place mult e sa pregătesc deserturi. Am început cu brioșe, am copt torturi, am ‘absolvit’ Pavlova, dar vreau să mă perfecționez. Iubesc deserturile pentru ca sunt un răsfăț, iar bezeaua e cel mai fin răsfăț, după gusturile mele. Iar pentru torturile pe care le pregătesc pentru cei dragi aș avea nevoie de rețete noi și fantastice.

  2. Olguta says:

    Cristina, ai enumerat tu toate motivele: gorgeous pics, great recipes and such an amazing vibe!E genul acela de carte de rasfoit la gura sobei, cu o cana de ciocolata calda alaturi (utopie pura din pacate, but a girl can only dream).

    Mult mult succes! Minunate deserturi faceti la Oree 😉

  3. Alina says:

    E foarte simplu. Nu doar că îmi place omul ăsta așa cum îl știu din cărțile de până acum, dar SWEETS ers pr lista mea de cumpărături toamna asta. În plus, pasiunea mea pentru dulce trebuie hrănită cu un strop de am inspirație nouă. 🙂 (felicitări pentru puterea pe care ai avut-o să pleci și să începi un drum nou acolo)

  4. Tebeică Răzvan says:

    L- am descoperit pe Yotam Ottolenghi prin Paprika TV şi seria de emisiuni culinare filmate de- a lungul coastelor mediteraneene. Adevărate călătorii prin Israel, Liban, Maroc, Sardinia, Spania sau Cipru. Mi- a plăcut cum interacționa cu locuitorii acelor zone, cum descoperea diverse rețete locale, pe care apoi le gătea şi el.

    PS: Felicitări pentru experiența dumneavoastră profesională din Anglia!

  5. Lia says:

    Buna! Te urmaresc cu mare drag si m-am bucurat tare mult cand am citit pe blog de experienta castigata la Ottolenghi. Tipul e fascinant si imi doresc tare mult sa le incerc deserturile, desi o vizita in Londra nu pare sa fie in viitorul apropiat, asa ca aceasta ar fi o oportunitate sa pot incerca un pic din deserturile lor :).

  6. Iuliana says:

    Pentru ca iubesc deserturile bogate. Pentru ca nu ma feresc de zahar, unt, ciocolata, frisca nuci si fructe, ba chiar am inceput sa imi iubesc kilogramele in plus capatate din cauza lor :)) Si mai ales pentru ca Ottolenghi e cel mai bun profesor pe care l-as putea avea. Ahh sa nu uit, si pentru fotografiile cu care-mi voi hrani sufletul in fiecare dimineata la cafea.

  7. Irina says:

    Am o mica pagina fb, The Cheesecake, gatesc de drag si adooor sa pierd ore in sir rasfoind carti cu retete noi si apoi alte bune ore incercandu-le 🙂

  8. Victoria says:

    Felicitări pentru blog si pentru toate rețetele minunate!
    De ce vreau cartea? Pentru ca băiatul meu e înnebunit dupa brownie cu anason. Pentru ca tot ce am încercat din rețele postate pe blog au fost un succes. Recunosc, nu am incercat multe retete pentru ca prăjiturile au fost atat de bune încât mi s-a cerut sa le tot fac. 🙂 Dar sigur as face fursecurile cu nuci plecan si migdale, tortul cu mar sau teacake-ul cu afine, lămâie si migdale si sigur vor fi minunate!

  9. Claudia says:

    Imi doresc cartea pentru ca, invatand sa ma descopar recent, invat sa gatesc pentru mine. Si nu numai.
    Si mi-o mai doresc pentru ca imi plac lucrurile sofisticate. Multumesc!

  10. Daniela Lucaciu says:

    Pe Ottolenghi l-am descoperit de cativa ani, am toate cartile lui( mai putin Ultima). gatesc aproape saptamanal cate o reteteta de-a lui.Il ador pe Ottolenghi si te consider foarte norocoasa ca ai avut ocazia sa lucrezi cu el . Felicitari ! Am asteptat cu nerabdare noua lui carte Sweet. Este fantastica, am citit cele 10 retete publicate in The guardian din Sweet, am si incercat mini tartitele cu frangipan de fistic si smochine ( absolut fabulosa reteta ) . Sunt pasionata de patiserie si as fi foarte incantata sa pot adauga si noua carte colectiei mele:-).

    1. Anason cu Lapte says:

      Bună Daniela. Am cumpărat şi eu ziarul cu reţete. Ador tartele alea cu frangipan. Se găsesc şi în restaurantele lui. Sunt aşa de bune!

  11. Sorin Vlad says:

    Cand am inceput sa gatesc intamplator am dat peste o reteta Ottolenghi si cum nu aveam chiar toate ingredientele am incercat sa o fac cu ce aveam. Chiar si asa a iesit foarte buna. http://www.sorinkitchn.com/2016/02/19/ardei-kapia-umpluti/
    In afara de motivul acesta ca fiind primul chef dupa care m-am inspirat al doilea motiv este ca plecand de la bucatarie in general m-am dus spre prajituri si patiserie si ciocolaterie si de aceea cartea mi-ar fi de un real ajutor sa invat mai mult.

  12. Rotundu Ana says:

    Buna Cristina.
    Felicitari pentru realizarile tale deosebite.
    Ma bucur ca mai exista oameni care stiu sa mai daruiasca.
    Imi doresc aceasta carte pentru ca torturile au devenit o pasiune in urma cu 4 ani.
    Am o pagina si un grup fb dedicate dulciurilor.
    Si vreau sa invat mai mult.
    Daruirea acestei carti este un gest minunat.
    Multumim

  13. vio says:

    ador retetele de dulciuri, imi place sa ii surprind mereu cu mancaruri care sa le incante papilele gustative.
    deja ma si vad cu cartea in mana pregatind o minune de desert.
    felicitari ptr generozitate si ptr faptul ca imparti cu noi delicii culinare.
    sunt ca un copil care asteapta o imbratisare cand vad o carte minunate de bucate

  14. Lovin Elena says:

    Pentru ca mi-am descoperit pasiunea “dulcelui”, nu de mult timp, mi-ar placea sa invat mai multe retete fabuloase.
    Par retete incredibilie si mi-ar placea sa le incerc.
    Felicitari pentru tot ceea ce faci 🙂

  15. Simona Cirmu says:

    Foarte frumoasa si incitanta recenzia facuta cartii! Felicitari pentru experientele acumulate in domeniu si sa ai parte de multe altele mai interesante si prolifice in continuare!
    Imi doresc cartea intrucat nu sunt familiarizata cu genul acesta de deserturi si as vrea sa testez si sa gust din aceasta multitudine de arome, texturi si combinatii noi pentru mine.
    Cu siguranta castigatorul acestui giveaway va fi foarte norocos si fericit! 🙂

  16. Am zeci de cărți cu rețete dar cumva am reușit să îl evit pe Ottolenghi, deși îmi doresc ff mult toate cărțile lui 🙁 Trebuie să remediez urgent situația, poate i dai tu un impuls 😉

  17. alina B says:

    Adevarul e ca prajitura lui, Chocolate Krantz Cakes e una din preferatele mele si a familiei..cu o cana de lapte caldut..un deliciu.
    Mi-ar placea tare mult sa o am, sa o rasfoiesc si sa-i incetc retetele, sigurat as gasi o noua reteta ca sa iti tina companie prajiturii Chocolate Krantz Cakes la mesele noastre festive:)

  18. Capraru Cristina Ioana says:

    Ce carte interesanta!
    Mi-ar face mare placere si as fi tare fericita sa detin aceasta minunatie…de 8 ani visez dulciuri ..de vreo 3 sunt cofetar cu acte …felicitari pt giveaway !

  19. Constantin Madalina says:

    Il admir tare mult pe Ottolenghi si mi se pare ca are un stil aparte in gastronomie.Astept cu nerabdare cartea Sweet,de cand am auzit ca e in lucru.imi doresc tare mult sa testez din ea dulciuri minunate.Gatesc mult,dar in special deserturi.Si o vreau neaparat la mine in biblioteca,alaturi de cartile lui Michel Roux si Richard Bertinet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.