M

Matcha latte cu lapte de cocos

DSC_0367

Asta e o altă reţetă încercată cu Oana. Am băut recent matcha latte la un restaurant japonez, Yuki, pe care vi-l recomand cu drag. Este amazing! Am rămas cu gândul la acest latte şi am vrut să încercăm să-l preparăm şi noi acasă pentru că este atât de bun! Eu am hidratat fulgii de cocos peste noapte, Oana a adus pudra de matcha, am găsit reţeta asta şi am încercat. Rezultatul ne-a plăcut foarte mult şi am mai băut de atunci. Eu recomand un matcha latte dimineaţa în loc de cafea sau ceai, măcar uneori. Sau îl puteţi bea după masa când simţiţi că vă ia somnul. E un foarte bun energy booster.

DSC_0379-5

Da, chiar. Ce este matcha? Este o pudră foarte fină din ceai verde japonez, care conţine puţină cofeină, dar mai puţină decât cafeaua. Are un gust uşor amărui şi foarte concentrat. De aceea, pentru început puteţi folosi o cantitate mai mică în reţete, ca să vă obişnuiţi cu el. Este bogat în antioxidanţi, vitamine şi minerale. Relaxează, calmează şi sporeşte concentrarea. Este de trei ori mai puternic decât un ceai verde normal pentru că pudra de matcha conţine toată frunza de ceai verde, nu doar aroma pe care o lasă aceasta după ce este infuzată în apă. Pudra poate fi folosită de asemenea la prăjituri şi îngheţată, pe post de colorant natural şi pentru aromă. Imaginaţi-vă un desert care vă dă şi energie, dar din aceea bună şi sănătoasă, nu un sugar rush care vă leşină după un timp. Super, nu?

Ingrediente

pentru 2 persoane

250 ml. apă fierbinte
250 ml. lapte de cocos homemade
1-2 linguriţe matcha
2 linguriţe îndulcitor natural precum sirop de arţar, miere, etc.

pentru laptele de cocos

30 gr. fulgi de cocos
250 ml. apă

(puteţi face şi după ochi, în funcţie de cât de concentrat vreţi să fie laptele)

Timp de preparare: 10 minute + 12 h cât hidratăm fulgii de cocos

Mai întâi preparăm laptele de cocos. Asta facem cu o zi înainte. Într-un castron mic punem 30 de grame de fulgi de cocos peste care turnăm 250 de ml. de apă. Acoperim şi ţinem peste noapte afară sau la frigider. A doua zi, punem în blender conţinutul castronului şi blendăm câteva minute. Strecurăm şi obţinem laptele de cocos. Acesta nu ţine mai mult de o zi la frigider, deci trebuie consumat în ziua în care l-am şi făcut.

Tot în blender, după ce îl spălăm puţin, punem laptele de cocos, apa fierbinte, matcha şi siropul de arţar, sau ce alegem ca îndulcitor. Blendăm şi gata matcha latte! O să facă şi puţină spumă. Îl turnăm în ceşti şi servim cald.

DSC_0382-3

DSC_0394-3

Bon appétit!

Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.