colaj1

De ce pe toast? Pentru că se mănâncă mai uşor, e rapid, totul e la un loc şi se poate lua la pachet dacă sunteţi pe fugă. Şi cu riscul de a mă repeta, micul dejun este masa mea preferată. Este şi momentul preferat din zi când mi-e cel mai drag să mănânc. Aşa îmi încep ziua şi încerc să nu mă grăbesc dacă pot. Cel mai mult îmî plăcea atunci când nu lucram şi în weekend, să iau micul dejun duminică dimineaţa. Îmi pregăteam ceva de mâncare încet, în ritmul total opus săptămânii de muncă, ascultam muzică, fierbeam apă de ceai şi stăteam o oră la masă doar ca să mă bucur de mâncare, de dimineaţă, de moment, de viaţă. Nu mi-a plăcut niciodată să iau micul dejun la birou aşa că am evitat cât mai des posibil. Oricum ar fi, nu există zi în care să sar peste această masă.

Mai jos o să vedeţi că am început o serie de câte două idei de mic dejun pe care o să le prezint împreună. Ceva rapid, simplu, fără bătăi de cap, dar şi combinaţii mai puţin obişnuite ca să nu ne plictisim şi să avem ce să aşteptăm cu drag a doua zi de dimineaţă. Cu ocazia asta am inaugurat şi o nouă categorie – Mic dejun – de unde sper să vă inspiraţi şi care să vă bucure mai mult dimineaţa.

colaj3

Spor la gătit!

Ingrediente

Toast cu omletă

1 felie toast neagră
1 mână de leurdă
1 ou
caşcaval ras
ulei măsline
sare
piper alb

Toast cu avocado

1 felie de toast neagră
1 avocado copt
seminţe de rodie
brânză feta
ulei de măsline

Timp de preparare: 15 minute

Pentru primul toast spălăm leurda şi o ştergem puţin. Punem o tigaie la încins cu ulei de măsline şi călim frunzele de leurdă rupte în bucăţi mai mici. Punem şi puţină sare. Dăm de pe foc atunci când s-a înmuiat. Facem omleta dintr-un ou, cu puţină sare şi piper alb. O împăturim în formă de triunghi. Pâinea o prăjim şi aranjăm mai întâi leurda, apoi omleta şi la final radem caşcaval. Yummy!

DSC_0433-1

Al doilea toast e mai exotic şi colorat. Combinaţia este surprinzătoare şi abia aşteptam să o încerc. Trebuie să avem grijă ca avocado să fie copt şi mai moale. Eu l-am luat cu două zile înainte să fac reţeta şi l-am ţinut la întuneric, acoperit. Era foarte tare când l-am cumpărat. L-am tăiat pe jumătate, l-am scos din coajă cu o lingură şi l-am tăiat fâşii. Le-am pus pe felia de toast prăjită. Am decorat cu seminţe de rodie şi bulgăraşi de feta. La final am turnat o linguriţă, două de ulei de măsline. Yummy again!

DSC_0463-1

DSC_0464-1

Mai urmează şi alte idei rapide de mic dejun pe toast numai bune de încercat aşa că staţi pe aproape!

Bon appétit!

P.S. Vouă ce vă place să mâncaţi dimineaţa?

CategoriesFără categorie
Spread the love
  1. Lana says:

    Super, aşa îmi petrec şi eu cu iubirea mea week-endurile, fac toasturile cu ce-mi trece prin cap şi ce gasesc în frigider, şi le savurăm cu placere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.