S

Salată cu spanac, rucola şi ou

DSC_0053-1

A început sezonul salatelor. Cu toate legumele şi fructele proaspete pe care le găsim în piaţa în perioada asta este şi păcat să nu le folosim. Cea mai rapidă variantă este salata. Uşor de preparat, săţioasă, gustoasă şi plină de vitamine, o salată poate deveni un prânz sau cină dacă nu avem mai mult timp să gătim altceva. Ştiu că poate unii mănâncă mai mult sau ar mai vrea şi altceva pe lângă salată, dar eu mă mulţumesc cu mai puţin uneori şi o astfel de salată este pe gustul meu. Sper să vă placă şi vouă!

DSC_0953-1

Ingrediente

1 mână de spanac
1 mână de salată verde (eu am folosit un mix crocant la pungă)
1 mână de rucola
1 mână de nuci tocate
2 ouă fierte
crutoane pentru servit

pentru dressing

ulei măsline
oţet din vin alb
sare de mare
piper negru proaspăt măcinat

Timp de preparare: 15 minute

oua

Fierbem ouăle. Practic e partea cea mai „grea”. 🙂 Cât timp sunt la fiert, spălăm salata şi o uscăm puţin. O aşezăm într-un castron sau pe un platou. Tocăm nucile bucăţi mai mari şi le presărăm peste salată. Facem dressingul. Pentru asta eu folosesc metoda borcanului, adică amestec uleiul, oţetul, sarea şi piperul după gust într-un borcan mic-mediu şi agit bine ca să se amestece toate ingredientele. Mulţi bucătari folosesc acest trick şi eu am învăţat de la Jamie. După ce au fiert ouăle timp de 8-10 minute pentru că mie îmi plac mai tari, le trecem sub un jet de apă rece, le decojim şi le tăiem în sferturi. Adăugăm o parte din dressing în salată şi amestecăm iar la final aşezăm ouăle peste salată. Restul de dressing îl turnăm peste ouă.

DSC_0984-1

DSC_0971-1

Bon appétit!

CategoriesFără categorie
Spread the love

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.