Mi-a revenit bucuria de a mânca dimineaţa altceva decât lapte cu cereale sau un iaurt. Am şi eu momentele mele. Să nu credeţi că la mic dejun mănânc mereu regeşte sau ceva fancy. Nu locuiesc într-un restaurant. Prima reţetă este a lui Hugh Fearnley-Whittingstall, faimosul chef englez care este gazda emisiunii River Cottage. Este super emisiunea şi el! L-am văzut odată pregătind gustarea asta cu sfeclă, ouă, maioneză şi anşoa. M-a prins! Eram super curioasă să ştiu ce gust are. Am gustat, normal, şi de atunci a rămas în meniul nostru. Anşoa am mereu în frigider sau cămară, uneori mai fierb sau coc o sfeclă şi mă gândesc la gustarea asta. Am mâncat în ultimele două zile aşa ceva la mic dejun. Pentru desert, am improvizat un toast cu unt de arahide, banane şi seminţe de susan. Foarte săţios şi sănătos! Dimineaţa încerc să mănânc ceva sărat şi ceva dulce, ca să nu mă apuce pofta mai târziu. Bon appetit!
Ingrediente
Toast cu sfeclă, ou şi anşoa
1 felie de toast de secară
unt
1 felie de sfeclă coaptă sau fiartă
1 ou fiert
1 lingură de maioneză
2 bucăţi de anşoa în ulei
sare
piper proaspăt măcinat
Toast cu unt de arahide, banane şi susan
1 felie de toast de secară
unt de arahide
rondele de banane
seminţe de susan prăjite
Timp de preparare: 10 minute
Pentru primul toast, prăjim pâinea şi o ungem cu unt. Aşezăm felia de sfeclă şi o sărăm puţin. Oul îl tăiem cubuleţe şi îl amestecăm cu maioneza, sare şi piper. Întindem peste sfeclă. La final punem anşoa deasupra. Nu exageraţi pentru că e un peşte foooarte sărat. Dacă vi se pare că durează prea mult acest toast, atunci vă spun că puteţi fierbe un ou de cu seară şi îl ţineţi la frigider iar sfeclă deja gătită se găseşte în comerţ în vid. Nu zic să cumpăraţi mereu, dar dacă se poate, why not?
Pentru al doilea toast, prăjim pâinea, o ungem cu unt de arahide, aşezăm rondele de banane pe ea şi presărăm seminţe de susan prăjite.
Bon appétit!
P.S. Intraţi şi la prietena mea, Andra Constantinescu, pe blog, pentru că are şi ea idei de mic dejun pe toast. Lovely!
Arata minunat! Eu dimineata mananc un soi de overnight oats, care in functe de perioada anului are alta aroma. Acum sunt blocata la unul cu cacao neagra si alune de padure. Dar ma bate gandul sa trec pe mere cu scortisoara. 🙂
Mersi mult Andreea! N-am încercat încă overnight oats pentru că nu mă împac foarte bine cu ovăzul. Îmi place laptele de ovăz în schimb. 🙂
Micul dejun este masa mea preferata si pentru ca am descoperit aceasta categorie am inceput sa iau retetele la rand! :))