Înainte de reţetă, vreau să vă dau o veste: sora mea are oficial pagină de Facebook pentru proiectul ei, Viaţa în Acuarelă, unde postează creaţiile ei, desene în acuarelă, şi ilustraţiile culinare care pe mine mă dau pe spate. Eu sunt foarte fericită şi atunci simt nevoie să împărtăşesc asta cu cât mai multă lume. Bine că mi-am făcut blog. Mă bucură asta pentru că lucrează în secret de ceva timp şi cu multă pasiune şi acum puteţi să vedeţi şi voi. Una dintre cele mai recente creaţii este o lucrare originală inspirată din ce se găseşte acum prin piaţă: ridichii. Şiiii, a fost vândută. Ta-dam!
Asta e o altă ilustraţie care îmi place mult: porumbul vesel.
Şi asta e pasca mea de Paşte.
O puteţi urmări şi voi pe sora mea şi creaţiile ei în acuarelă, dând like la pagina Viaţa în Acuarelă. Mulţumim!
Aşa, şi ca să sărim la reţetă, vă întreb, ce să mai gătim pe o vreme ca asta? Salate! Clar! Asta e una dintre noile mele salate preferate. A fost improvizată de sora mea, mai întâi cu untişor, apoi cu leurdă. De data asta n-am mai pus nici una nici alta pentru că nu prea se mai găsesc în piaţă. Leurda, da, dar parcă m-am săturat şi atunci am folosit alte verdeţuri. Cum spunem, e o salată improvizată, şi aşa iese cel mai bine. După gusturi, după preferinţe, de sezon. De cele mai multe ori, când reuşim să mâncăm împreună, ne place să improvizăm salate, mai ales atunci când avem multe ingrediente proaspete şi de sezon.
După reţetă vă invit la un giveaway drăguţ cu uleiuri de la Costa d’Oro, pe care le puteţi folosi la salate şi nu numai, alături de cei dragi.
Ingrediente
2 mâini de spanac baby
2 mâini de valeriană
puţină salată colorată
1 legătură de pătrunjel
3 fire de ceapă verde
5 ridichii
brânză de capră, sfărâmată
seminţe de cânepă decorticate, marca Canah
ulei Omega 3 de la Costa d’ Oro (conţine ulei de floarea soarelui, sâmburi de struguri, porumb, seminţe de in şi orez)
suc de lămâie sau oţet de mere/balsamic
Timp de preparare: 10 minute
Spălăm toate legumele şi verdeţurile. Tăiem ceapa, ridichiile şi rupem salata. Le punem într-un castron şi sfărâmăm brânza deasupra. Turnăm ulei şi suc de lămâie, plus sare, dacă mai e nevoie. Amestecăm şi decorăm cu seminţe de cânepă decorticate. Servim pe loc. Ajunge lejer pentru 2 persoane. N-a fost greu, nu?
Şi acum giveaway-ul. În primul rând vreau să-i mulţumesc Ioanei de la Golin şi Costa d’Oro România pentru cadoul primit. Farfuria e super!
Şi pe voi vă provoc cu o întrebare: ce pregătiţi pentru cei dragi? Ce surprize culinare vă place să faceţi familiei sau prietenilor? Răspundeţi la întrebare, aici, pe blog, până vineri, 1 mai, orele 00:00. Eu o să anunţ câştigătorul unui set de 2 sticle de ulei de la Costa d’Oro, tot aici, prin random.org, dar cu un mic delay. Vă anunţ că o să fiu plecată în Londra o săptămână şi voi putea oferi premiul abia după ce mă întorc.
Setul are 2 sticle de ulei, unul din tărâţe de grâu şi unul din sâmburi de struguri. Succes!
Pe curând şi bon appétit!
P.S. Intraţi şi la Isabela pe blog. Are şi ea giveaway şi o reţetă yummy de tot!
P.P.S. Avem şi o câştigătoare! Este vorba despre Dana Marian, care pregăteşte clătite pentru cei dragi. Yum! Vrem şi noi o porţie, nu? Mai jos aveţi extragerea.
Imi place sa gasesc variante home-made pentru porcariile din comert, gen shaworma de casa cu lipii integrale, piept de pui, salata. Chestii care de obicei nu le plac, dar facute de mine spun ca sunt bune…
Budincă din croissante cu lapte și multă vanilie. E mereu o chestie care ne face să salivăm și am putea-o mânca orișicând. ^_^
Sotul meu nu e un pofticios. Mananca cu drag orice ii pregatesc, iar eu ma simt bine cand ofer o masa echilibrata care contine o salata, legume de preferat innabusite si o friptura.
Copilului cel mare ii fac salam cu biscuiti iar celui mic dovleac cu curcan:) Ii topesc:)
chicken soup for the soul! asta e preferata sotului
pregatesc mancaruri simple , pe care mi le gatea bunica atunci cand eram copil -supa de pui, mancare de cartofi
Iubitului meu ii pregatesc tocanita lui de pui preferata, la cuptor, cu multe legume si sos !
Si daca e cuminte, ii mai fac si niste clatite !
Multumim !
Ii pregatesc cu placere iubitului meu specialitati pur romanesti: tochitura cu mamaliguta, ardei umpluti, desi nu sunt convinsa ca reteta e pur autohtona :), dar si salate de cruditati, cea de telina, morcov si mar fiind preferata mea.
Pregatesc mancaruri simple ciorba de burechite, supa de galuste musaca,saramura de peste si de pui,placinte,cozonac.
In primul rand, paine de casa, rumena si aromata mereu altfel. Apoi paste, pizza si risotto… Adesea peste gatit mai netraditional, caut retete specifice altor culturi. Gatesc zilnic asa ca raspunsul corect ar fi orice, insa mereu cu dragoste, ajuta enorm 🙂
De obicei gatesc mancaruri simple , dar cand am mai mult timp la dispozitie imi place sa-i rasfat pe cei dragi cu cheesecake cu fructe de padure.
Suntem mari consumatori de dulciuri. Cel mai mare succes l-a avut un apple cobbler servit cu crema mascarpone.
Gatesc zilnic cu drag. Daca tot s-a umplut piata de verdeturi si legume ma folosesc de ele, acum cand este sezonul lor.
Desertul e si el la ordinea zilei: cu fructe, magiun, ciocolata…mereu gasesti o solutie.Copiii o merita !
Prajiturele!!!! Am descoperit cea mai buna reteta pentru negresa, asa ca e o placere sa o fac pentru prietenii mei. In ultimul timp am descoperit si cheesecake-ul copt cu dovleac si blat de biscuiti cu ghimbir, o nebunie! Toti il adoram! Iar pentru copiluti, tiramisu fara cafea si alcool (cu ciocolata si piersici din compot, in schimb). Traiasca dulciurile de calitate!
Clatitele sunt surprizele culinare pe care le pregatesc familiei.
Cel mai recent, eu le-am făcut alor mei o apple pie ca-n State 😀 cu un înveliș crocant și o umplutură delicioasă!
Olive cheesy bread, cea mai simplă şi mai gustoasă chestie pe care o fac şi pentru noi, dar şi pentru prietenii sosiţi la vreun boardgame. Plus năut crocant cu mirodenii! Yum! 🙂
De obicei surpriza e foarte simplă: clătite cu de toate. Mai nou, clătite din făină integrală 🙂
Dulciuri, de toate felurile !