Vara piețele nu sunt pline doar de fructe, ci și de multe multe legume proaspete și frumoase. Se pot mânca prăjite, crude, în supe creme sau salate, dar pe grătar parcă sunt cele mai bune. Nimic nu se compară cu aroma aceea de grătar și în plus, devin foarte zemoase. Alături de un orez sălbatic arată deja ca niște delicatese și sunt demne de servit la o cină cu mai mulți invitați. Faceți un castron mare din care se pot servi toți și o să vă săturați cu siguranță. Nu uitați de dressing!
Ingrediente
(pentru două porții)
6 linguri orez sălbatic (acesta este doar cel negru; în comerț se găsește amestec de orez alb cu sălbatic)
500 ml. apă
sare
1 vânătă mare
1 ardei galben
1 ardei capia
1-2 cepe albe sau roșii
4-5 ciuperci champignon sau de alt fel
2 dovlecei
ulei de măsline
pătrunjel sau cimbru proaspăt
Dressing
3 linguri ulei de măsline
1 lingură oțet balsamic
2 căței de usturoi
sare și piper
Timp de preparare: 30 de minute
Punem orezul la fiert într-o oală cu cei 500 ml. apă și puțină sare (foarte puțină pentru că o să punem și în dressing). Aducem la punctul de fierbere, dăm focul mic și acoperim. Va fi gata cam în 16 minute. Vedeți și pe pachet.
Facem dressing-ul pe care îl vom folosi atât la orez, cât și la legume. Într-un castron mic turnăm uleiul de măsline, oțetul balsamic, zdrobim usturoiul și adăugăm sare și piper. Amestecăm bine și punem deoparte.
Între timp pregătim legumele pentru grătar. Punem grătarul la încins. Spălăm și tăiem legumele: vânăta în rondele groase, ardeii în 4 felii fiecare, dovleceii pe lung, ciupercile le lăsăm întregi, dar le scoatem codița și ceapa tot rondele.
Le așezăm pe grătar și cu o pensulă ungem legumele cu puțin ulei de măsline. Întoarcem pe ambele părți până devin maronii și zemoase.
Între timp e gata orezul. Îl scurgem și îl turnăm într-un castron. Turnăm jumătate din dressing peste și amestecăm.
Într-o farfurie punem o porție de orez și deasupra aranjăm frumos legumele. Turnăm puțin dresssing și peste ele. Presărăm pătrunjel tocat sau cimbru. Eu am găsit la piață pătrunjel creț și mi s-a părut foarte drăguț. A arătat bine și peste mâncare.
Servim imediat.
Bon appétit!
Acum incerc reteta asta. It’s sounds delicious and it will surely taste the same! Revin cu verdictul! Te pup
Wooooaaa Oana! Ma bucur tare mult. Astept verdictul cu sufletul la gura. Pup tare :*:*
Cu un pic de intarziere vine si verdictul: A fost deliciooooooooos!!!! So thanks a lot for sharing. Acum trecem la urmatoarea reteta:D. Te hug cu mare drag!:)
Ma bucuuuuur mult si cu mare placere. Spor la bucatarit in continuare! :* Hug back.
Da, cam asa este… Bunica mea imi făcea pe vremuri ate2t gutui căt și mere een jar.Abia aștept să mă duc iar pe la ea să o rog să-mi facă 🙂