Aceste plăcinţele sunt grozave, uşor de preparat şi pot fi umplute cu orice. Eu am făcut două cu pesto şi brânză şi două doar cu brânză. În plus, vă economisesc foarte mult timp pentru că sunt cu foi de plăcintă gata făcute. Le puteţi prepara seara pentru cină sau a doua zi la muncă şi în weekend pentru o gustare. Le puteţi doar rula şi tăia bucăţele sau le daţi diferite forme cum am făcut eu mai sus. E ceva mai minuţios şi poate nu iese din prima, dar merită efortul. Sunt de efect şi sunt gustoase rău! Spor la rulat!
Ingrediente
(pentru 4 bucăţi)
4 foi de plăcintă cumpărate şi decongelate
ulei de măsline sau simplu pentru uns
4-5 linguri de sos pesto
200 gr. telemea de capră
1 ou
seminţe de mac
Timp de preparare: 30 minute
Pregătim foile de plăcintă. Trebuie lăsate la decongelat ca să putem lucra cu ele. Cu ce vă rămâne puteţi prepara ceva dulce sau le băgaţi repede la frigider ca să nu se usuce. Nu se mai recongelează.
Întindem o foaie pe masa de lucru curată. Cu o pensulă o ungem cu ulei pe toată suprafaţa. Suntem generoşi pentru că foaia trebui să se înmoaie ca să o putem rula apoi.
Întindem pesto cu o lingură. Punem 2 linguri şi ceva per foaie.
Telemeaua o rupem bucăţele şi o presărăm pe deasupra. Bucăţile trebuie să fie mai mici ca foaia să nu se rupă când rulăm.
Acum începem să rulăm de la bază. Puţin câte puţin şi strângem bine foaia pe măsură ce avansăm.
Aşteptăm puţin ca uleiul să pătrundă în foaie. Putem să şi apăsăm uşor pe ea.
Luăm colţul din dreapta şi îl răsucim spre interior. Puţin câte puţin şi uşor până ce iese aşa.
Aşa facem cu fiecare. Nu vă speriaţi dacă se mai rup pe margini. E ok, nu o să iasă conţinutul afară în cuptor.
Când sunt gata le întindem în tava de cuptor pe care am pus înainte hârtie de copt.
Într-un castron mic batem un ou. Cu o pensulă ungem fiecare plăcinţică pe deasupra. O să se rumenească bine şi putem lipi mai bine seminţele de mac. Le presărăm pe deasupra cu generozitate.
Le băgăm la cuptorul încins timp de 15-20 de minute. Scoatem, lăsăm la răcit puţin şi servim. Sunt crunchy, cheesy şi săţioase.
Bon appétit!
arata superb plăcinţelele, le fac numai decât, dar blogul m-a topit de tot, e frumos că impărtăşeşti cu noi ceea ce faci
Bună Lana. 🙂 Mulţumesc frumos. Mă străduiesc şi eu reţetă cu reţetă să-mi iasă şi ce-mi place vă spun cu drag. Te mai aştept pe aici şi spor la plăcinţele!