S

Spumă de căpşune cu fistic

DSC_0014-2

Cine n-a mâncat spumă de căpşune când era mic? Eu da, însă fără să ştiu exact cum se face aşa că am consultat repede o carte de bucate şi am aflat. Am găsit în piaţă căpşune cu 5 lei kilogramul şi nu m-am mai putut abţine. În plus, îmi aduc aminte şi azi cum mă certa prietenul meu Erol vara trecută că nu am o reţetă de spumă de căpşune pe blog. Păi se poate? Ştiu că te-am făcut să aştepţi mult, dar, Erol, postul ăsta e pentru tine. Enjoy!

P.S. Data viitoare te chem şi la o degustare. 🙂

DSC_0020-1

Ingrediente

450 gr. căpşune
200 gr. zahăr
3 albuşuri din ouă bio/ţară
1 lingură zeamă de lămâie
fistic şi căpşune pentru decor

Timp de preparare: 45 minute + 2 h timp de răcire

Spălăm căpşunele într-o sită sub un jet de apă rece. Îndepărtăm frunzele şi le punem într-un castron. Presărăm jumătate din cantitatea de zahăr peste ele şi le băgăm la frigider timp de jumătate de oră.

Separăm albuşurile de gălbenuşuri şi le batem la mixer până se întăresc bine. Adăugăm zahărul rămas şi zeama de lămâie şi batem din nou. Scoatem fructele din frigider şi le turnăm peste spuma de albuşuri. Batem bine cu telul până când se întăreşte spuma şi nu mai cade de pe tel. O turnăm în pahare şi o ţinem la frigider câte ore. Servim spuma de căpşuni rece, ornată cu bucăţele de fistic şi căpşune proaspete.

DSC_0030-1

DSC_0074-1

DSC_0937-1

Bon appétit!

Spread the love
  1. Pingback:22 retete vegetariene pentru Paste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.