T

Tort cheesecake cu capsuni

Tort cheesecake cu capsuni. Acesta este cel mai bun desert de pregatit vara. Un tort usor de realizat si cremos, plin de aroma de vanilie, frisca fina si capsuni.

Tortul este fara coacere si rapid de pregatit. Mai mult dureaza timpul de asteptare si aici trebuie sa avem rabdare. Cel mai bine se tine la frigider timp de cateva ore sau peste noapte, altfel poate sa fie prea moale atunci cand se taie.

Crema de branza nu este singurul produs lactat adaugat in reteta. Aici avem adaos si de mascarpone fin si gras. Ulterior, se pune si smantana pentru frisca. Va recomand sa folositi ingrediente de calitate ca sa aveti un desert reusit si gustos cu adevarat. Eu am mai adaugat si vanilie si putina lamaie. Sucul de lamaie vine sa echilibreze consistenta grasa a tortului cheesecake.

Blatul este unul clasic – unt cu biscuiti digestivi. De cand am inceput sa pregatesc cheescake, folosesc marca Gullon. Sunt foarte buni. Am adaugat vanilie si in blat pentru mai multa aroma.

Decorul este unul modern si elegant, realizat tot din crema de branza. Am pus deoparte putin crema din cea pentru tort si am posat pe o tava. Aflati in reteta de mai jos cum am obtinut acest model.

Ingrediente

pentru un cheesecake de 18 cm

200 g biscuiti digestivi
75 g unt nesarat
extract de vanilie
300 g crema de branza
300 g mascarpone
125 g zahar pudra
o jumatate de pastaie de vanilie
coaja de la 1 lamaie
10 g suc de lamaie
300 g smantana pentru frisca

Metoda

Blat de biscuiti. Biscuitii digestivi se faramiteaza la robotul de bucatarie. Untul se topeste si se amesteca cu vanilia. Se toarna peste biscuiti si se formeaza o pasta omogena si umeda. Se toarna si se niveleaza frumos cu o lingura intr-o forma rotunda de inox de 18 cm. Se congeleaza. Se incalzeste cuptorul la 160 de grade. Se coace baza de biscuiti timp de 15 minute si se raceste. Forma se tapeteaza apoi peste blatul de biscuiti cu folie de acetat pentru a putea aseza crema in strat inalt.

Crema de branza. Intr-un bol de mixer, se amesteca crema de branza moale cu mascarpone, zaharul pudra, coaja de lamaie, sucul de lamaie si miezul de la pastaia de vanilie. Se mixeaza cu paleta pana se obtine o crema pufoasa si moale. Frisca se bate la alt mixer in stadiu moale si se incorporeaza in crema de branza cu ajutorul unei spatule de silicon. Crema se aseaza peste blatul de biscuiti. Se da la rece tortul timp de cateva ore sau peste noapte.

Decor – intr-un pos cu dui de 18 mm se pune putina crema de cheesecake. Se poseaza bile de crema una langa alta intr-un cerc. Se aseaza folie de acetat peste si se aplatizeaza usor cu un tocator de plastic. Se congeleaza cu folia de acetat. Dupa congelare, se aseaza acest decor peste cheesecake.

Odata racit, tortul cheesecake se decoreaza cu coronita din crema si capsuni proaspete.

tort cheesecake cu capsuni

Bon appetit!

Spread the love
  1. raia says:

    Chiar ca arata ca un desert reusit , tocmai bun de facut vara. Il pun alaturi de celalalt pentru cand se coc capsunile mele .O sa iasa cu adevarat gustos , nici nu incape indoiala. Am de toate in afara de folia de acetat…da`ma descurc eu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.