Atenţie că reţeta asta dă dependenţă. Eu am mâncat tortilla trei zile la rând şi încă mai am ingredienete prin frigider. Totul a pornit zilele trecute caniculare când mi-era frică să mai intru în bucătărie şi mă tot gândeam ce să mai gătesc. Totuşi, trebuie să mai şi mâncam, chiar dacă e cald afară, nu? Am cumpărat boabele de năut şi am făcut humus. Am cumpărat apoi nişte foi de tortilla. Vreau tare tare mult să scap din rutina supe-salate-paste-quich-uri – ceea ce fac în ultima vreme şi doar atât!! Am prins o dimineaţă mai răcoroasă apoi şi am copt nişte ardei, pentru că sunt buni, de sezon şi mor după ei! Ardei copt în orice. A venit momentul să pregătesc şi tortilla mea. Am combinat toate ingredientele care-mi plac, telemea de capră peste orice, am adăugat pătrunjel pentru culoare şi gust şi seminţe de dovleac prăjite. Neapărat prăjite, altfel nu au nici un sens. I-am cumpărat câteva prietenei mele Oana din Obor şi dacă tot nu i le-am dat încă, am zis să le folosesc. Te pup Oana! Şi aşa s-a născut tortilla mea cu humus şi ardei copt, vegetariană, light şi addictive. S-o încercaţi şi voi.
Ingrediente
2 bucăţi
2 foi de tortilla
humus
6 fâşii de ardei copt
telemea de capră
pătrunjel tocat mărunt
seminţe de dovleac prăjite
ulei de măsline
Timp de preparare: 10 minute (durează mai mult până faceţi humusul şi coaceţi ardei, dar trust me, odată ce aveţi totul gata, chiar durează 10 minute să faceţi tortilla asta)
Foaia de tortilla trebuie prăjită puţin pe ambele părţi în tigaie. Apoi se unge jumătatea de jos cu puţin humus, se întind 3 fâşii de ardei copt peste, se presară telemea de capră, pătrunjel, seminţe de dovleac, ulei de măsline şi se rulează ca pe clătită. Se taie oblic, în două şi se serveşte imediat.
Bon appétit!