C

Cobbler de mere şi un giveaway fără zahăr – Update

DSC_1163-3

M-am întors şi cu a doua reţetă fără zahăr promisă, dar şi cu un giveaway! Bucurie all around! Reţeta a fost pregătită în tava specială, primită cadou de la Green Sugar şi pentru că e foarte mare şi încăpătoare, m-am gândit că un cobbler cu mere şi multe mirodenii e perfect! Am înlocuit zahărul normal din reţetă cu Green Sugar, care este un îndulcitor natural din ştevie, şi am folosit făină fără gluten. Deci, aveţi o reţetă fără zahăr şi fără gluten de pus pe listă.

Spor la dulcegărit!

DSC_1179-2

Ingrediente

1 kg. 300 de mere
mirodenii – anason pudră, nucşoară proaspăt rasă, ghimbir pudră, cardamom pudră
zeamă de lămâie
unt pentru călit merele
câteva linguriţe de Green Sugar
puţină apă
2-3 linguriţe de amidon

pentru cobbler
375 gr. faină
2 linguri de Green Sugar
22 linguri unt topit şi răcit
un vârf de sare

Timp de preparare: 30 minute + 45-55 de minute timp de coacere

Merele le curăţăm de coajă, le spălăm şi le tăiem cuburi. Le stropim cu puţină zeamă de lămâie. Le călim într-o tigaie cu unt, Green Sugar şi mirodenii. Le acoperim ca să se înmoaie şi să lase zeamă. La final, amestecăm o linguriţă de amidon cu puţină apă caldă şi o adăugăm peste mere. Amestecăm până obţinem un sos mai gros care înveleşte merele. Aşa fierbinţi cum sunt şi direct din tigaie, le turnăm în tava de copt, care nu trebuie unsă sau pudrată cu nimic. Pentru că sunt foarte multe mere, trebuie să repetăm procedura asta de mai multe ori în funcţie de cât de mare este tigaia pe care o folosim sau putem folosi mai multe tigăi odată până gătim toate merele.
Pregătim aluatul pentru cobbler. În mod normal, cantitatea de zahăr şi făină trebuie să fie egală, iar untul vine la final ca să lege aluatul. Eu am modificat cantitatea de zahăr pentru că Green Sugar este muuult mai dulce şi a trebuit să pun mai puţin. Amestecăm făina cu Green Sugar, sarea şi untul topit. Omogenizăm până obţinem un aluat mai sfărâmicios şi moale. Din el, formăm biscuiţi mici pe care începem să-i aşezăm peste mere.
Coacem timp de 45-55 de minute la 190 de grade până ce merele încep să bolborosească pe margine şi biscuiţii devin fermi la atingere şi rumeni. Lăsăm la răcit. Servim cu îngheţată de vanilie, frişcă, smântână sau iaurt. Dig in!

DSC_1203-2

DSC_1188-2

Detalii giveaway

{Pentru giveaway, răspuneţi aici, printr-un comentariu, la întrebarea “Ce reţetă cu Green Sugar aţi vrea să încercaţi şi de ce?”, până sâmbătă, 31 octombrie, ora 00:00. Extragerea se va face prin random.org şi voi anunţa câştigătorul atât pe blog, cât şi pe pagina de facebook. Daţi un like acolo şi la pagina Green Sugar pentru mai multe şanse de câştig! Premiul constă într-un borcan Green Sugar, ca cel din imagine, si 1 bol personalizat Green Sugar. Vă aştept cu drag răspunsurile!

Bon appétit!

{Update} Câştigătoarea premiului este Ene Maria! Felicitări şi mulţumesc tuturor pentru participare!

randomlist2

Spread the love
  1. Pika says:

    Greu sa aleg o singura reteta, insa, probabil ca as face prajitura preferata a prietenului meu, cu migdale si malai, condimentata cu mult cardamom si insiropata cu sirop de trandafiri si suc de portocale. As folosi Green Sugar in mod special pentru ca are 0% calorii si indice glicemic 0, iar prietenul meu este foarte atent la caloriile pe care le consuma dar de asemenea ii place mult sa manance desert. Inlocuind zaharul normal cu Green Sugar nu ar mai fi nevoie sa se limiteze la o portie infima de desert, deci as face pe cineva extrem de fericit. 😀

  2. Valentina says:

    Buna! Eu as face un desert la care ma gandesc de peste 6 luni (stiu, ma activez greu). E vorba de inghetata mochi. Pentru cei care nu au gustat pana acum, le spun ca este indescriptibil de buna. https://en.wikipedia.org/wiki/Mochi_ice_cream aici aveti cateva informatii. Bineinteles, trebuie sa vad de unde pot sa cumpar faina de orez si as inlocui zaharul cu stevia. Multumim!
    P.S. Sunt la serviciu si cobbler-ul tau de mere aproape ca mi-a declansat gastrita de pofta.

    1. Valentina says:

      Nu stiu ca s-a intamplat ca n-am primit mail ca mi-ai raspuns, abia acum vazui. Am mai cautat online si nu am gasit, dar acum ma uitai si gasii. Daca ies decente, fac poze si ti le trimit 🙂 Multumesc!

  3. Alina L. says:

    Cred ca l-as folosi pentru zilnica ciocolata calda pe care o ador foarte dulce si mereu ma gandesc la multele calorii si ma simt vinovata ! :))

  4. Adina Roz says:

    Buna!Eu sunt o mare iubitoare de dulciuri si, totodata, mereu in razboi cu kilogramele in plus. As manca prajituri non-stop, dar…nu e nici posibil, nici indicat. Deh, tot ce este bun, se incadreaza in categoria imoral, ilegal sau ingrasa! 🙂 revenind, mi as prepara niste prajituri cu fructe de sezon, evident cu Green Sugar. De ce? pentru ca acesta din urma va fi ajutorul meu in pastrarea siluetei, fara mari sacrificii.

  5. Silvia says:

    Nu pare ceva atat de organizat, mai degraba este o reteta usor haotica, daca pot spune asa, insa e o reteta pe care chiar imi doresc s-o incerc. Gustul conteaza si cum imi plac deserturile cu mere, sunt sigura ca o sa fie ceva placut.

    1. Anason cu Lapte says:

      Bună Silvia. Nu înţeleg la ce te referi exact. Eu am încercat să explic foarte în detaliu reţeta, tocmai ca să fie uşor de înţeles şi urmărit. Este o reţetă foarte simplă dacă o priveşti în ansamblu – o bază de fructe gătite peste care vine un aluat ca de tartă. Sper ca acum să nu mai pară aşa haotică şi sper să îţi placă. C

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.