Curs de Tarte moderne. Abia asteptam o noua editie si uite ca si-a facut loc in calendar. Pe 10 martie o sa aiba loc, tot la Horeca School, in Bucuresti.
Acest curs este dedicat in totalitate tematicii aluatului fraged, atat de popular in cofetarie si patiserie. Cu ajutorul acestui aluat, pregatim coji de tarta dulci, dar si biscuiti.
Stiati ca aceste doua produse au acelasi aluat la baza? Este vorba evident de acei biscuiti crocanti si netezi, care se pot decora.
La editiile anterioare am avut parte mereu de voie buna, o atmosfera foarte placuta si relaxata de lucru, cu momente intense de pregatire, dar si timp ulterior de decor si de luat notite.
Este un curs de o zi, dar cu multe retete si informatii valoroase de invatat.
Cui i se adreseaza cursul?
Este pentru toti pasionatii de cofetarie. Este un curs de nivel mediu, care se adreseaza si celor care vor sa pregateasca tarte acasa pentru familie si cei dragi, dar si pentru cei care au un business in domeniu.
Ce facem la curs?
5 retete de tarte moderne compuse din mai multe elemente precum: coaja de tarta, blaturi, jeleuri, creme, mousse-uri si decor.
- lucram aluatul fraged de la zero pentru cojile de tarta, precum si toate celelalte elementele
- invatam cum se pregateste aluatul si cum se coc cojile de tarta corect, ce forme este bine sa folosim
- coaja de tarta clasica si cu cacao
- realizam tarte mari si monoportii
- pregatim blaturi, creme, sos caramel, jeleuri, mousse si de ciocolata, bezea italiana si altele
- invatam ce ingrediente este bine sa folosim
- invatam sa decoram tartele intr-un stil modern
- invatam cum se pastreaza tartele dupa coacere si pentru cat timp
Cursul este hand-on, dar si cu momente de demonstratii.
Produse lucrate:
- Tarta cu bavareza de vanilie si fructe
- Tarta cu ciocolata si caramel
- Tarta cu crema de migdale
- Tarta Exotic
- Tarta cu crema de lamaie, mandarine si bezea
Cat dureaza?
Cursul are o durata de 1 zi, de la 10 – 18.00.
Unde are loc?
Cursul are loc la Horeca School in Bucuresti.
Detalii de inscrieri aici. Va astept cu drag!
Cristina Pastry Chef
Sunt foarte incantat de aceasta noua editie a cursului de Tarte moderne! Aluatul fraged este unul dintre favoritele mele in cofetarie si sunt nerabdator sa invat mai multe despre variantele de tarte moderne pe care le putem pregati cu ajutorul lui. Apreciez faptul ca cursul se adreseaza si celor care nu au experienta in domeniu, fiind un curs de nivel mediu. De asemenea, sunt foarte curios sa aflu cele 5 retete de tarte moderne pe care le vom lucra si sa invat cum sa le pregatim corect si cum sa le decoram intr-un stil modern. Nu pot sa lipsesc de la acest curs, va astept cu drag!