Fursecuri cu doua tipuri de ciocolata. Stiti ca imi plac fursecurile si ca sunt in cautarea fursecului perfect. Inca nu l-am gasit, dar am incercat multe retete si aceasta este noua.
Fursecurile sunt in stilul celor americane – chocolate chip cookies. Au in compozitie unt cu zahar, arome, ou de legatura, faina si ciocolata. Zaharul poate sa fie brun sau o combinatie de brun cu alb. Zaharul brun este mult mai gustos si aromat avand note de caramel. In plus, da o culoare mai intensa fursecului. Este mult zahar in reteta si fursecurile sunt dulci, dar fara aceasta cantitate nu s-ar mai intinde asa mult, deci nu renuntati la el. Daca vrei sa mai reduceti cantitatea, sa stiti ca o sa aveti un rezultat diferit.
Ciocolata este un amestec de ciocolata neagra amaruie de 70% si ciocolata caramel. Am folosit si la checul cu banane. Se numeste Gold si este de la Callebaut. Se gaseste la Deliciu de Ciocolata.
Reteta
~ Fursecuri cu doua tipuri de ciocolata ~
Ingrediente (pentru 14 fursecuri de 45 g)
100 g unt moale, la temperatura camerei
50 g zahar alb
70 g zahar brun
vanilie
sare
1 ou mediu – 50 g
150 g faina alba
5 g bicarbonat
120 g picaturi de ciocolata amaruie 70%
60 g picaturi de ciocolata cu caramel
extra picaturi pentru decor
Metoda
- Intr-un castron, cantarim cele 2 ingrediente uscate si le cernem.
- Separat, cantarim cele doua tipuri de ciocolata.
- Intr-un alt castron, alifiem untul, zaharul, vanilia si sarea cu un mixer timp de cateva minute pana ce amestecul devine moale, pufos si mai deschis la culoare.
- Adaugam oul si incorporam la mixer la viteza mica.
- Adaugam faina si amestecam bine.
- Incorporam ciocolata. Formam bile de 45 de grame.
- Tapetam cu hartie de copt o tava de cuptor. Asezam fursecurile cu spatiu intre ele si le aplatizam cu mana. Asezam peste ele cateva picaturi de ciocolata.
- Coacem fursecurile la 180 de grade cu ventilatie timp de 10 minute.
- Le scoatem pe un gratar ca sa se raceasca de tot, desi sunt bune si calde.
- Fursecurile se pastreaza bine intr-un recipient inchis ermetic timp de 2 saptamani. Se pot tine si la congelator. Odata scoase de acolo, se lasa la temperatura camerei la decongelat sau se mai pun putin la cuptor ca sa fie calde.
Fursecuri cu doua tipuri de ciocolata
Bon appetit!
Ah, yummy, cu un pahar de lapte alaturi! O sa incerc reteta si o sa-ti spun cum mi-au iesit!
Ce ma bucur ca iti plac! Spor la fursecuri. Astept pareri. 🙂